«Αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της» - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Εύας Καϊλή με τον δικηγόρο της

Ποια είναι η ψυχολογική της κατάσταση

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηγή NDP
Πηγή NDP

Την Εύα Καϊλή συνάντησε σήμερα 21/12 ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στις φυλακές του Χάρεν, ο οποίος μετά από πολλές ώρες μίλησε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο Βέλγιο (δείτε εδώ τι συμβαίνει με την κόρη της).

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Εύα Καϊλή είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και προβληματισμένη.

Οι αποκαλύψεις του Μιχάλη Δημητρακόπουλου για την Εύα Καϊλή

«Είμασταν πολλές ώρες με την κα Καϊλή. Ειναι μια μέρα που κρίνεται η προσωπική της ελευθερία και δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την ελευθερία. Είναι προβληματισμένη και αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της. Την διέψευσε. Δεν θα κάνω καμία δήλωση για την ουσία της υπόθεσης. Αύριο, το ζητούμενο δεν είναι αν είναι ένοχη ή αθώα αλλά αν θα πρέπει αν αφεθεί ελεύθερη ή να μείνει στις φυλακές», τόνισε.

Ο ίδια, επίσης, ανέφερε ότι καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής και πως είναι δύσκολα τα πράγματα.

«Έχουμε ισχυρά νομικά επιχειρήματα για να αφεθεί ελεύθερη. Ένας άνθρωπος που έχει χάσει την ελευθερία του είναι δυστυχής. Το παιδάκι της επί της ουσίας είναι ορφανό αφού και ο σύντροφός της είναι στην φυλακή και έτσι είναι περισσότερο δυστυχισμένη. Η κα Καϊλή ούτε ύποπτη φυγής είναι, ούτε έχει την δυνατότητα να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία», κατέληξε.

Να σημειώσουμε πως ο Φίλιππος Τσαλαχούρης, δικηγόρος δικηγορικού συλλόγου Βρυξελλών είπε πριν μερικές ώρες: «Η δικογραφία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Πολλοί έχουν πει ότι έχουμε δει την κορυφή του παγόβουνου. Να είμαστε υπομονετικοί να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις ποινές που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Εύα Καϊλή, εφόσον κριθεί ένοχη, σημείωσε «Τα αδικήματα για τα οποία φέρεται ως δράστρια είναι τρία: ξέπλυμα μαύρου χρήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά δημοσίου λειτουργού για δωροληψία. Αν υποθέσουμε ότι καταδικαστεί και για τα τρία, ο ποινικός κώδικας του Βελγίου προβλέπει σώρευση ποινών. Ενέχεται να επιλεγεί η ανώτερη ποινή, που είναι κάθειρξη 15 ετών για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση».

Σε περίπτωση που κριθεί ένοχη μόνο για διαφθορά, η ποινή είναι 4 χρόνια φυλάκισης.