Maxi Jazz: Θρήνος για τον τραγουδιστή των Faithless

Από τι;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(instagram / @maxijazz_official)
(instagram / @maxijazz_official)

Πέθανε σε ηλικία 65 χρόνων ο Maxi Jazz, ο τραγουδιστής του dance συγκροτήματος Faithless. Η είδηση του θανάτου του, πριν από λίγες μέρες σε πένθος βυθίστηκε η Κίμ Κάτραλ (δείτε εδώ γιατί). Ποιος είναι όμως ο Maxi Jazz;

Ο Maxi ίδρυσε το The Soul Food Cafe System ως ένας DJ το 1984, έχοντας ανακαλύψει ένα χρόνο μόλις πριν την hip hop. Μετέφερε αυτόν τον ήχο στον πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό LWR, το 1987.

H ανακοίνωση των Faithless για τον θάνατο του Maxi Jazz

Όπως γνωστοποίησε το συγκρότημα μέσω Facebook, εμφανώς συντετριμένοι για την απώλεια του φίλου και συνεργάτη τους.

Πιο συγκεκριμένα, έγραψαν: «Eίμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε πως ο Μάξι Τζαζ πέθανε χθες βράδυ. Ήταν ένας άνθρωπος που άλλαξε τις ζωές μας με τόσους πολλούς τρόπους. Ήταν ένα υπέροχο πλάσμα με χρόνο για όλους και σοφία που ήταν τόσο βαθιά όσο και προσβάσιμη».

«Ήταν ένας άψογος στιχουργός, ένας DJ, βουδιστής, υπέροχη σκηνική παρουσία, λάτρης των αυτοκινήτων, ατελείωτος πολυλογάς, όμορφος άνθρωπος, ηθική πυξίδα και διάνοια» προσθέτουν οι συνοδοιπόροι του στο μουσικό ταξίδι σχεδόν τριών δεκαετιών στη μουσική.

Όπως γνωστοποίησε η Sister Bliss, μια εκ των τριών του συγκροτήματος, ο Βρετανός καλλιτέχνης του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Μάξγουελ Φρέιζερ, «πέθανε ήσυχα στον ύπνο του».

Πλήθος κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το άκουσμα της είδησης απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής για την παρακαταθήκη που άφησε ο καλλιτέχνης στην μουσική σκηνή που πρέσβευε.

O Maxi Jazz και οι Faithless

To πραγματικό όνομα του Maxi Jazz ήταν Μάξγουελ Φρέιζερ. Γεννήθηκε το 1957 και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική το 1984 ως DJ.

Οι Faithless σχηματίστηκαν το 1995 από τον Maxi Jazz, τον Rollo και τη Sister Bliss. Θεωρούνται από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής, dance και trance μουσικής. Έχουν κάνει αμέτρητες συναυλίες σε όλο τον κόσμο και έχουν συμμετάσχει σε κάποια από τα πιο εμβληματικά μουσικά φεστιβάλ – όπως του Γκλαστονμπέρι.

Ο Μaxi Jazz ήταν μέλος μέχρι και το 2011, ενώ επέστρεψε για λίγο και το 2015.

Ήταν λάτρης και συλλέκτης αυτοκινήτων, ενώ η μεγάλη του αγάπη ήταν η ποδοσφαιρική ομάδα της Κρίσταλ Πάλας. Μάλιστα, από το 2012 έγινε και αναπληρωτής πρόεδρός της.