«Τι ανακούφιση μπορώ να νιώσω όταν...» - "Ραγίζει" καρδιές η Δώρα Τσαμπάζη με την ανάρτησή της για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Ξεκινάει μία χρονιά με απώλειες για εκείνη...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Δώρα Τσαμπάζη
Instagram / Δώρα Τσαμπάζη

Περίεργα ξεκινάει η χρονιά για την Δώρα Τσαμπάζη, την σύζυγο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, καθώς είναι οι πρώτες γιορτές που περνάει χωρίς εκείνον, αφού πριν από λίγους μήνες εκείνος έφυγε από τη ζωή εξαιτίας της σπάνιας ασθένειας από την οποία έπασχε (δείτε εδώ τι είναι το καρκίνωμα nut με το οποίο "πάλευε"), αφήνοντας πίσω του την γυναίκα του μόνη της με τα παιδιά τους, βυθισμένη στο πένθος (δείτε εδώ την προγραμματισμένη ανάρτησή του μετά τον θάνατό του).

«Η ασθένεια δεν ξέρουμε πότε ακριβώς ήρθε. Μπορεί και να ήρθε τον καιρό που γεννιόταν ο γιος μας. Άρχισε να έχει το μούδιασμα και τις πρώτες ενοχλήσεις στο δεξί πόδι τον Αύγουστο του 2020, όταν ο μικρός μας ήταν 3 μηνών. Ήταν ένας μεταστατικός όγκος από τον πνεύμονα, είχε πάει στον εγκέφαλο και πίεζε το νεύρο της αισθητικότητας κι είχε αυτά τα μουδιάσματα… Αυτό μπορεί και να είχε δημιουργηθεί, όσο ήμουν έγκυος ή όταν γεννούσα. Τον προβλημάτιζε, άρχισε να το ψάχνει και στην αρχή ασχολήθηκε πολύ με τη μέση του, επειδή είναι σμπαραλιασμένη από τους αγώνες. Ωστόσο δεν τον ικανοποιούσαν οι απαντήσεις των γιατρών, διότι ήξερε το σώμα του πάρα πολύ καλά. Είπε ότι τη μέση την έχω χτυπήσει πολλές φορές, αλλά τέτοιο πράγμα πρώτη φορά έχω πάθει. Είναι κάτι άλλο.

Έψαχνε και τα Χριστούγεννα του 2020 προς 2021 κάναμε μία μαγνητική κι είδαμε ότι υπήρχε όγκος εκεί που πιέζει αυτό το νεύρο της αισθητικότητας. Μπήκε σκληρά το 2021 και μπήκαμε στο χειρουργείο, ελπίζοντας ότι ο όγκος είναι καλοηθής. Τελικά η βιοψία έδειξε ότι είναι μεταστατικός από τον πνεύμονα. Εκεί ήταν το σοκ γιατί καταλαβαίνεις ότι κι ο άνθρωπός σου έχει καρκίνο, αλλά και χωρίς να το καταλάβει έχει φτάσει στο stage 4.

Στην αρχή ήμασταν πολύ δυνατοί κι ο μόνος που ήταν συνειδητοποιημένος ήταν ο Αλέξανδρος. Στο περιβάλλον του είχαμε μία βεβαιότητα ότι έλα μωρέ θα τα καταφέρεις κι είσαι Ολυμπιονίκης. Μας έλεγε χαλαρώστε παιδιά δεν έχω γρίπη, έχω καρκίνο κι υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρω. Εμείς δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα συμβεί αυτό το πράγμα. Ο ίδιος αντιμετώπιζε τον καρκίνο, όπως τους αντιπάλους στο Tae Kwon Do. Έμπαινε σε έναν αγώνα με το δεδομένο ότι μπορεί να χάσει από τον πρώτο αγώνα. Δεν ήταν ηττοπάθεια, ήταν σεβασμός σε αυτόν που έχω απέναντί μου, αυτοέλεγχος κι ότι πρέπει να είμαι έτοιμος ακόμα και για το χειρότερο σενάριο. Η στάση του ήταν προετοιμασία για το τέλος. Δεν ήταν ηττοπάθεια, ήταν γενναιότητα.

Έκλεισε η κουβέντα μας με τα ευχαριστώ του ενός προς τον άλλον. Ήταν και ο ίδιος που μου είπε “Σε τι ζωή σε καταδίκασα;”. Του είπα ότι δεν θέλω να το πεις ξανά αυτό, είμαι πολύ τυχερή που σε γνώρισα, δεν ξέρω πώς θα ήταν η ζωή μου χωρίς εσένα, ίσως δεν θα είχα κάνει οικογένεια και θέλω να σε ευχαριστήσω για αυτά τα ωραία χρόνια που περάσαμε μαζί. Πίστευε ότι δεν θα τα καταφέρει και όταν τον ρώτησα πώς αισθάνεται για αυτό, μου είπε ανακούφιση.

Όταν διάβασα την επιστολή έκλαιγα και ταυτόχρονα ένιωθα υπερήφανη για τον άνθρωπο που είχα κοντά μου. Ήλπιζα να μην δινόταν η ευκαιρία να το ανεβάσω, αν και οι ελπίδες μας το τελευταίο διάστημα είχαν εξανεμιστεί. Δεν περίμενα όλο αυτό που συνέβη από τον κόσμο. Μου έλεγαν φίλοι μου ότι ο περιπτεράς έκλαιγε παρόλο που δεν το ήξερε. Ενώθηκε η Ελλάδα για μία μέρα.

Εμένα άλλαξε η ζωή μου όταν τον γνώρισα. Ο Αλέξανδρος έφυγε στην αγκαλιά μου, είδα την τελευταία του ανάσα. Ήμουν παρούσα σε όλη τη διαδικασία, ο άνθρωπος που αγάπησα περισσότερο στη ζωή μου έφυγε μπροστά μου, στα χέρια μου. Εγώ ακόμα και το τέλος το έζησα μαζί του. Ο Γιάννης Ρίτσος λέει στη Σονάτα του σεληνόφωτος ότι «Το ξέρω ότι ο καθένας μονάχα πορεύεται στον έρωτα, μονάχος στη δόξα και τον θάνατο. Και σκέφτομαι ότι ο Αλέξανδρος δεν πορεύτηκε σε κανένα μόνος του. Στον έρωτα και τον θάνατο πορευτήκαμε μαζί και στην πραγματική δόξα είχε την Ελλάδα μαζί του», είχε δηλώσει ο έρωτας της ζωής του σε πρόσφατη συνέντευξη.

Η σπαρακτική ανάρτηση της Δώρας Τσαμπάζη για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Την Κυριακή 1/1, λοιπόν, η ίδια προχώρησε σε μία άκρως συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, εκδηλώνοντας τα συναισθήματά της για τις ημέρες που περνά χωρίς τον άντρα της στο πλευρό της, ραγίζοντας τις καρδιές των ανθρώπων που την ακολουθούν σε αυτό το "ταξίδι" της στη ζωή.

«Το 2023 μπήκε και θα κάποιος θα έλεγε ότι πρέπει να νιώθω ανακούφιση για αυτή την δύσκολη χρονιά που έφυγε. Όμως τι ανακούφιση μπορώ να νιώσω όταν από εδώ και πέρα, κάθε χρόνος θα με βρίσκει χωρίς τον άνθρωπο μου;

Οπότε η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν κακές και καλές χρονιές, δεν φταίνε τα χρόνια για την δυστυχία μας, καμιά φορά δεν φταίει και κανένας. Ακόμα και η χειρότερη χρονιά μέσα της σίγουρα θα κρύβει έστω και κάποιες όμορφες στιγμές. Και αυτές πρέπει να κρατάμε και ταυτόχρονα από αυτές να κρατιόμαστε. Καλή χρονιά με ΥΓΕΙΑ σε όλους», έγραψε στο προφίλ της.

Δώρα Τσαμπάζη Αλέξανδρος Νικολαϊδης
Instagram / Δώρα Τσαμπάζη