«Ξέρουν ποια είναι η Φαίη και μέχρι που...» - Απασφάλισε η Σκορδά με τις δηλώσεις της

«Μετά από αρκετά χρόνια έχω τον σεβασμό των ανθρώπων της τηλεόρασης και..»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Ξέρουν ποια είναι η Φαίη και μέχρι που...» -  Απασφάλισε η Σκορδά με τις δηλώσεις της

Καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 2/1 η Φαίη Σκορδά, μετά την εισβολή της Κατερίνας Καραβάτου. Η λαμπερή παρουσιάστρια απάντησε πρώτη φορά και για τις φήμες που την θέλουν να αναλαμβάνει την παρουσίαση των επερχόμενων live του The Voice στη θέση του Γιώργου Λιανού ενώ αναφέρθηκε και στον λόγο που επιλέγει να κάνει μια ψυχαγωγική εκπομπή απέναντι στον ανταγωνισμό όπου επικρατεί το infotainment.

«Θα είμαι ειλικρινής. Πάντα γίνονται προτάσεις, απλώς φέτος είμαι σε ένα κανάλι που τους ευχαριστώ πάρα πολύ και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Εάν, λοιπόν, μπορώ να βοηθήσω και δεν υπάρχει κάτι άλλο, γιατί για μένα θα είναι πάρα πολύ πιεστικό διότι τις Κυριακές διαβάζουμε με τα παιδιά… Επαγγελματικά, δεν είναι ταπεινότητα, θέλω να είμαι εντάξει απέναντι σε αυτούς που με πιστεύουν και, επειδή με έχουν πιστέψει, δεν θα μπορούσα να χαλάσω χατιρι. Αυτό θέλω να πω.

Φαντάζομαι ότι υπάρχουν και άλλες προτάσεις, υπάρχουν και άλλες λύσεις, αν όμως θεωρούν ότι πρέπει να είμαι εκεί θα είμαι εκεί και το λέω για πρώτη φορά εδώ χωρίς να το έχω πει καν στα στελέχη. Δεν θα μπορούσα να πω όχι στο κανάλι που τώρα ξεκινάω και θεωρώ πως στις δουλειές αυτό πρέπει να γίνεται. Απλώς είναι θέμα χρόνων και επιλογών, δεν το έχω κάνει ποτέ», απάντησε αρχικά για το The Voice.

Αποκαλυπτική η Φαίη Σκορδά

«Εγώ θεωρώ ότι οι εκπομπές είναι ανθρωποκεντρικές και το στίγμα το δίνει κάθε φορά ο παρουσιαστής. Το καθαρόαιμο πρωινό είναι ένα γυναικείο μαγκαζίνο. Είναι μία ζώνη που στα κανάλια ανήκει στην ψυχαγωγία, δεν ανήκει στο κομμάτι της ενημέρωσης. Το πρωινό έχει σήμα καταλληλότητας 8, για μένα λοιπόν η ομπρέλα είναι η ψυχαγωγία και οι οδηγίες που παίρνεις από το ΕΣΡ ότι αυτό το πρόγραμμα μπορεί να το δει και ένα παιδί 8 ετών.

Ξέρω πολύ καλά να σου πω αν δω κάτι στην τηλεόραση αν θα κάνει νούμερα ή όχι. Είναι κάποια θέματα ή ο τρόπος που προσεγγίζονται που ο άλλος θα το δει είτε γιατί σοκάρεται, είτε γιατί μπαίνει σε πράγματα λίγο πιο άσχημα και πιο επικίνδυνα. Εγώ συνειδητά επιλέγω να υπάρχει μια δημοσιογραφική προσέγγιση σε αυτά τα θέματα και ένα κοινωνικό σχόλιο που μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς και κάτι άλλο, να δεις ποια είναι η ουσία.

Μετά από αρκετά χρόνια έχω τον σεβασμό και των ανθρώπων της τηλεόρασης και για τις επιλογές μου αλλά και των ιδιοκτητών καναλιών που πιστεύω ότι ξέρουν ποια είναι η Φαίη και μέχρι που και για ποιο λόγο κάνει κάποια πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Φαίη Σκορδά.

Μάλιστα, όταν ο Νίκος Μουτσινάς την ρώτησε «Εσύ αν ήσουν σπίτι, ποιο πρωινό θα έβλεπες;», εκείνη απάντησε: «Θα χαλάρωνα με την Κατερίνα Καινούργιου, γιατί με κάνει και γελάω. Δεν θα έβλεπα πάρα πολύ ώρα. Αν μου έλεγες όμως να απαντήσω τυπικά για να είμαι σωστή σε αυτό που εγώ φέρω, θα έλεγα Δανάη Μπάρκα».