«Όφειλα να το πω δημόσια γιατί...» - Η αποκάλυψη του Μελέτη Ηλία για το γάμο του στον αέρα του Πρωινού μας

«Διαπιστώσαμε ότι κάνουμε κακό πέρα από τους εαυτούς μας και στα παιδιά»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Όφειλα να το πω δημόσια γιατί...» - Η αποκάλυψη του Μελέτη Ηλία για το γάμο του στον αέρα του Πρωινού μας

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό μας στον ΣΚΑΙ, βρέθηκε ο Μελέτης Ηλίας. Ο ηθοποιός που αγαπήσαμε μέσα από την συμμετοχή του στην σειρά του ALPHA, "Το σόι σου" που προβάλλεται μέχρι και σήμερα σε επανάληψη είναι από τους πιο επιτυχημένους της γενιάς του.

Αφού λοιπόν κάθισε στο καναπέ της Φαίης Σκορδά, ο ηθοποιός μίλησε για τη σύζυγό του και το γάμο τους που προσπαθούν να τον κρατήσουν ζωντανό στο πέρασμα των χρόνων.

Πολλές φορές έχει μιλήσει για το σύμβουλο γάμου που επισκέπτονται τακτικά, όπου συζητάνε τα προβλήματα τους με σκοπό να βρουν λύσεις. Όπως έχει εξομολογηθεί έχει λύσει τα θέματα τους και προχωράνε μπροστά...

Οι αποκαλύψεις του Μελέτη Ηλία για το γάμο του

«Όφειλα να το πω δημόσια γιατί, κυρίως σε εμάς τους άντρες είναι λίγο ταμπού ακόμα…. Ήταν ιδέα της γυναίκας μου να πάμε σε σύμβουλο γάμου αλλά ακολούθησα και διαπίστωσα πόσο μεγάλο δώρο είναι για το ζευγάρι αλλά και για τη μονάδα. Είναι τρομερά βοηθητικό στο να καταλάβεις πράγματα για σένα και γιατί επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη. Θέλει πολύ χρόνο αυτό. Αρχίζεις και ξεκαθαρίζεις κάποια πράγματα.

Κάνουμε ακόμα συνεδρίες. Αυτή την περίοδο δεν κάνουμε συνεδρίες ως ζευγάρι αλλά ως μονάδες. Έχουμε λύσει τα θέματα που έπρεπε ως ζευγάρι και προχωράμε ατομικά. Χρειάζεται μεγάλη διαθεσιμότητα ψυχική. Να πεις ότι πάω εκεί για να κάνω δουλειά και όχι για να κοροϊδέψω τον ίδιο μου τον εαυτό. Να ανοιχτείς, να πεις ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα, και να το λύσεις.

Προσωπικά, από την πρώτη συνεδρία κατάλαβα κάποια πράγματα γιατί ήμουν ανοιχτός και είχα πάει εκεί με το δεδομένο ότι θέλω να το λύσω… Διαπιστώσαμε ότι κάνουμε κακό πέρα από τους εαυτούς μας και στα παιδιά. Δεν είναι ωραίο για ένα παιδί να βλέπει τους γονείς του να μαλώνουν, δεν είχαμε καν τη διακριτικότητα να πάμε κάπου ιδιωτικά για να λύσουμε ένα θέμα» εξομολογήθηκε ο Μελέτης Ηλίας (δείτε φωτογραφίες των παιδιών του).

Το πρόβλημα υγείας

Είχα πάθει κρίση σκωληκοειδίτιδας και λίγο πριν ταξιδέψω στη Θεσσαλονίκη για μία παράσταση πήγα στο νοσοκομείο και με ρώτησαν: "Σε πόση ώρα ταξιδεύεις;". Τους απάντησα ότι ταξιδεύω σε δύο ώρες και μου είπαν από το νοσοκομείο ότι σε μία ώρα θα μπω στο χειρουργείο. Εάν το είχα αφήσει και είχα πει "δεν βαριέσαι", μπορεί να μην υπήρχα τώρα.

Όταν έχεις και γυρίσματα και θέατρο στο σπίτι είσαι λίγο… τουρίστας. Τώρα προσπαθώ όσο μπορώ τον χρόνο που μου μένει να τον διοχετεύω στην οικογένειά μου. Η καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε ως ζευγάρι μας οδήγησαν στο να ψαχτούμε και να δούμε πως μπορούμε να τα λύσουμε. Ήταν πολύ πιο εύκολο από ο,τι φανταστήκαμε. Σημασία έχει να το πάρεις απόφαση και να κάνεις το βήμα, εάν κάθεσαι να σε «τρώει» το πρόβλημα αυτό μπορεί σιγά σιγά να διογκωθεί και ξαφνικά να γίνει ένα μπαμ.

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε έναν σύμβουλο γάμου και έναν ψυχολόγο. Ο σύμβουλος γάμου είναι ένας ψυχολόγος που δέχεται στη θεραπεία του ένα ζεύγος, αντί για τη μονάδα. Είναι κάτι σαν δυαδική ψυχοθεραπεία, που θα πρέπει όμως να συνδυάζεται και με ατομική. Εγώ κάνω ακόμα ψυχοθεραπεία.

Εμείς οι άντρες – και δεν βγάζω τον εαυτό μου απ’ έξω – είμαστε λίγο φοβισμένοι με το να καταλάβουμε τι γίνεται μέσα μας και να ανοιχτούμε. Πιστεύεις ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν γιατί "έτσι είναι μωρέ αδελφέ". Είναι αυτό που λένε ότι "σαν άντρας θα πω και μία κουβέντα παραπάνω". Δεν είναι έτσι όμως, γιατί να πεις μία κουβέντα παραπάνω; τι πάει να πει σαν άντρας;», κατέληξε ο ηθοποιός στο Πάμε Δανάη του MEGA.