Βασίλης Τόπαλος: «Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και...» - Η πραγματική αιτία θανάτου του 16χρονου πυγμάχου

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Βασίλης Τόπαλος: «Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και...» - Η πραγματική αιτία θανάτου του 16χρονου πυγμάχου

Θρήνος σκορπίστηκε στην ελληνική κοινωνία μία ημέρα μετά την Πρωτοχρονιά, καθώς έγινε γνωστό πως ο πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλης Τόπαλος έφυγε από τη ζωή (δείτε εδώ την σπαρακτική ανακοίνωση). Ήταν μόλις 16 χρονών και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως η ζωή του τελείωσε έτσι άδοξα.

Ο ίδιος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ στις 16 Δεκεμβρίου σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα και είχε υποβληθεί άμεσα ε χειρουργείο στο κεφάλι, ενώ νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Παρόλα αυτά, δεν τα κατάφερε και "εγκατέλειψε τη μάχη".

Τι αναφέρει η ιατροδιαστική εξέταση για τον θάνατο του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου

Την Τετάρτη 4/1 οι ιατροδικαστές που τον εξέτασαν ανέλυσαν ποια ήταν ακριβώς η αιτία του θανάτου του, ξεκινώντας να μιλούν αναλυτικά για όσα όσα συνέβησαν από τη στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο ο νεαρός, μέχρι και το λεπτό που άφησε την τελευταία του πνοή.

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40 μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος.

Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μ.μ.», αναφέρουν χαρακτηριστικά.