Παίρνει σειρά μετά το Maestro - «Υπάρχει πιθανότητα να το δούμε στο Netflix»

"Έσκασαν" τα ευχάριστα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Παίρνει σειρά μετά το Maestro - «Υπάρχει πιθανότητα να το δούμε στο Netflix»

Καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στο κέντρο» βρέθηκε η Μιμή Ντενίση, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», όπου προβλήθηκε σε 700 αίθουσες στις ΗΠΑ αλλά και στην πολιτική.

H Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς Φιλιώς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα, αυτά παρακολουθήσαμε στα 4 επεισόδια που που έπαιξαν στον ΑΝΤ1 πριν λίγο καιρό (δείτε εδώ πως τα πήγε σε τηλεθέαση).

Οι αποκαλύψεις την Μιμής Ντενίση για την Σμύρνη μου αγαπημένη

«Ξεκίνησε από το Μετ, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, το οποίο δεν προβάλλει ταινίες και για μένα ήταν φοβερά τιμητικό. Το ότι δέχτηκε να παρουσιάσει την ταινία, ήταν μετά από πρόταση του ΟΗΕ.

Είναι αυτό το νυφικό που είχα ετοιμάσει για τον γάμο μου με τον Αντώνη Τρίτση που έφυγε από τη ζωή και δεν μπόρεσα να το φορέσω ποτέ και έμεινε στην ντουλάπα. Και όταν έγραφα τον αποχαιρετισμό του ερωτευμένου ζευγαριού, σκέφτηκα ότι αυτό το κορίτσι ξέρει ότι δεν θα δει τον αγαπημένο της, ας φορέσει κάτι που δεν έκανα εγώ.

Υπάρχει πιθανότητα να το δούμε στο Netflix. Πρέπει να παιχτεί σε πολλές χώρες ακόμη και όταν τελειώσει η προβολή από εκεί, να πάει σε μία πλατφόρμα. Συζητάμε με πλατφόρμες και με ανθρώπους στο Χόλιγουντ που την είδαν και τους άρεσε πάρα πολύ».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να ασχοληθεί μελλοντικά με την πολιτική. «Πολιτική είναι αυτό που κάνω. Δεν ξέρω εάν θα έμπαινα ενεργά στην πολιτική. Εξαρτάται στο τι και το πώς. Θεωρώ ότι αυτό που κάνω είναι πολιτιστική πολιτική και εάν υπήρχε ένας όρος να είναι σαν πολιτική πρέσβειρα, αυτό είναι το δυνατό μου, γιατί μιλάω και πολλές γλώσσες. Κάνω ένα άνοιγμα της ιστορίας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Πιστεύω πως θα μπορούσα να είμαι πολύ καλή στην πολιτική. Δεν είμαι της ίντριγκας και σε πηγαδάκια. Δεν είμαι του παρασκηνίου καθόλου και δεν ξέρω εάν θα τα έβγαζα πέρα», αποκάλυψε η Μιμή Ντενίση.