«Μου λείπει πολύ! Μόνον εσύ ήξερες να...» - Η συγκινητική ανάρτηση του Ανδρέα Τσούνη για την ονομαστική εορτή της Φώφης Γεννηματά

"Ραγίζουν" καρδιές τα λόγια του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Ένας χρόνος έχει συμπληρωθεί από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, που σκόρπισε ανείπωτη θλίψη παντού, με τα δικά της αγαπημένα πρόσωπα να μην μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν την απώλειά της.

Η γνωστή πολιτικός άφησε την τελευταία της πνοή στις 25 Οκτωβρίου 2021 μετά από σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

«Ένας πολύ δύσκολος χρόνος για όλους μας. Και για μένα και για τα παιδιά, εντάξει, προσπαθούμε να το διαχειριστούμε, δεν είναι κάτι που ξεχνιέται, αυτό που λένε ότι ο χρόνος είναι γιατρός, απλά με τον χρόνο μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι καλύτερα. Αλλά η πληγή πάντα υπάρχει, αυτή η απώλεια…

Πιο πολύ κουράγιο μας έδινε η Φώφη παρά εμείς σε εκείνη. Ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος. Πίστευε ότι θα τα καταφέρει μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν μπορώ να το περιγράψω αυτό. Υπήρχαν στιγμές που λύγιζε, αλλά ήταν μαχήτρια η Φώφη, είχε φοβερή ψυχική δύναμη.

Το 2008 νόσησε από καρκίνο και δεν ξέραμε την βαρύτητα της κατάστασης. Ήταν μια από τις περιπτώσεις που αντικειμενικά πήγε πολύ καλά γιατί η ίδια είχε την δύναμη και τη θέληση να πολεμήσει για να τον νικήσει (…) Μέχρι την τελευταία μέρα πίστευε ότι θα τα καταφέρει, μου το έλεγε μέσα στο νοσοκομείο μέσα που ήταν. Αν είχα τώρα τη δυνατότητα να της πω κάτι θα της έλεγα γύρνα πίσω», είχε εξομολογηθεί πρόσφατα ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης (δείτε εδώ τι είχε πει ο γιος τους).

Σήμερα 6/1, μάλιστα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για τους δικούς της ανθρώπους, καθώς θα είχε την ονομαστική της εορτή. Με αφορμή λοιπόν το γεγονός αυτό, ο σύζυγός της προχώρησε σε μια άκρως συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με τα λόγια της να "ραγίζουν" καρδιές.

Η συγκινητική ανάρτηση του Ανδρέα Τσούνη για την ονομαστική εορτή της Φώφης Γεννηματά

«Σαν σήμερα θα είχαμε γιορτή. Και η Φώφη ήξερε να γλεντάει. Σε ένα σπίτι ανοιχτό όπου χωρούσαν όλοι και δεν χρειάζονταν πρόσκληση. Η Φώφη λείπει. Μου λείπει πολύ, λείπει από τα παιδιά, από όλους τους συγγενείς. Λείπει από όσους την αγάπησαν και πίστεψαν σε αυτήν. Και ήταν πολλοί. Λείπει το χαμόγελο της, η τόλμη και η αποφασιστικότητα της, το ήθος και η εντιμότητα της, σε μια πολύ δυσκολη στιγμή για τη χώρα.

Λείπει το ανθρώπινο πρόσωπο που είχε φέρει στην πολιτική. Συνεχίζουμε στο δρόμο της, δεν την ξεχνάμε, τιμούμε την παρακαταθήκη της. Συνεχίζουμε στο ζεϊμπέκικο της ζωής που μας δίδαξες και μόνον εσύ ήξερες να χορεύεις τόσο αληθινά», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Τσούνης.

Σαν σήμερα θα είχαμε γιορτή. Και η Φώφη ήξερε να γλενταει. Σε ένα σπίτι ανοιχτό όπου χωρούσαν όλοι και δεν χρειάζονταν...

Posted by Andreas Tsounis on Friday, January 6, 2023