«Θα μου μιλάς ή σαν άντρα ή σαν γυναίκα...» - Τι συνέβη με τον Λάκη Γαβαλά πίσω από τα σίδερα της φυλακής

«Στην πτέρυγα που ήμουν βρίσκονταν όσοι ήθελαν να αυτοκτονήσουν»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Θα μου μιλάς ή σαν άντρα ή σαν γυναίκα...» - Τι συνέβη με τον Λάκη Γαβαλά πίσω από τα σίδερα της φυλακής

Ο Λάκης Γαβαλάς πέρασε ένα πολύ μεγάλο διάστημα της ζωής του στην φυλακή και κατάφερε να βγει αλώβητος και ακόμη πιο δυνατός. Πέρασε αρκετά δύσκολα (δείτε εδώ τι συνέβη τα Χριστούγεννα που πέρασε πίσω από τα κάγκελα) και γι' αυτό ακριβώς μίλησε το Σάββατο 7/1 στην εκπομπή της ΕΡΤ, Δύο στη 1.

Μάλιστα, εξήγησε όλη την αλήθεια απαντώντας σε όλους όσους τον ήθελαν να δέχεται ειδική μεταχείριση την οποία χαρακτήριζαν ως VIP. Ο τρόπος με τον αντιμετώπιζαν οι συγκρατούμενοί του, ακριβώς επειδή το επέβαλε, συγκλονίζει.

Η σπάνια αποκάλυψη του Λάκη Γαβαλά για όσα συνέβησαν στην φυλακή

«Στη φυλακή, όπου βρέθηκα για δεκαπέντε μήνες, αντιμετώπισα αμέσως έναν σεβασμό γιατί είχα κάποιον αλλοδαπό ο οποίος ήθελε να με χλευάσει. Όταν βλέπεις μια τραγωδία που ο άλλος λέει «ωιμέ», που σημαίνει «πω τι καταστροφή έχουμε πάθει», αυτό γίνεται είτε με δέκα πρόβες είτε το βγάζεις από τη ζωή σου που στο δημιουργεί. Εγώ το ωιμέ το έχω πει σε όλες τις εκδόσεις. Και σκηνογραφημένο και αυτόνομο και αυθόρμητο και όλα. Οπότε είπα ένα ωιμέ στην αρχή σκληρό στον εαυτό μου και μετά έγινε ύμνος», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Έτσι λοιπόν πορεύτηκα. Είπα στον αλλοδαπό, "θα μου μιλάς ή σαν άντρα ή σαν γυναίκα. Σε βολεύει να δώσεις γένος τώρα και εάν πεις ποιο από τα δύο είμαι, ανάλογα θα σου φερθώ. Σου συνιστώ να με λες άνδρα γιατί η ταυτότητα μου γράφει άρρεν". Έμεινε μουγκός και νομίζω πως έχασε και τη γλώσσα που ήξερε, τη δική του. Έτσι όταν έβγαινα στη φυλακή στους διαδρόμους σαν να έστρωναν ένα χαλί σιωπής για να περάσω».

«Σε αυτή την πτέρυγα που ήμουν βρίσκονταν όσοι τους βάραγαν, όσοι συμμετείχαν σε φασαρίες, όσοι ήθελαν να αυτοκτονήσουν . Όλοι έρχονταν εκεί. Καμία σχέση με VIP», κατέληξε.