Διπλό το "χτύπημα" στην ΕΡΤ - Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πετυχάκης

Η ανακοίνωση του καναλιού

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Διπλό το

Διπλή είναι η στεναχώρια για την ΕΡΤ, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου 7/1 ανακοινώθηκε πως πέθανε ένας από τους σκηνοθέτες του καναλιού, ενώ λίγες ώρες αργότερα, όπως μετέδωσε ο ίδιος ο τηλεοπτικός σταθμός, έφυγε από τη ζωή και ένας από τους επί χρόνια δημοσιογράφους του.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Πετυχάκη, ο οποίος ασχολούνταν με το οικονομικό ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια. Ο ίδιος είχε γεννηθεί το καλοκαίρι του 1953 και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν με προβλήματα υγείας.

Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του Δημήτρη Πετυχάκη

Ήταν απόφοιτος του London School of Economics, εργάστηκε ως οικονομικός συντάκτης και στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ», ήταν ανταποκριτής στις Βρυξέλλες και από τους πρώτους Έλληνες δημοσιογράφους διαπιστευμένους στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Μέχρι το 1993 για την ΕΡΤ1 και στη συνέχεια για την ΕΡΤ2 είχε καλύψει δημοσιογραφικά πλήθος Συνόδων Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και συνεδριάσεις του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός. Ο Δημήτρης Πετυχάκης διετέλεσε και μέλος της επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Η κηδεία του θα λάβει χώρα την Δευτέρα 9/1 στις 11 το πρωί από τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Χανίων.