Στα ''κάγκελα'' ο Βασίλης Μπισμπίκης - Από τα μπουζούκια σε πορεία διαμαρτυρίας με πανό

Τι συνέβη;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Βασίλης Μπισμπίκης είναι ένα πρόσωπο, που έχει συζητηθεί ιδιαίτερα τελευταία όχι μόνο μέσα από τις συμμετοχές του σε πολύ πετυχημένες παραγωγές, αλλά και λόγω του θυελλώδη έρωτά του με τη Δέσποινα Βανδή.

Ο ηθοποιός μάλιστα πρόσφατα σε μία από τις εξόδους του στο βραδινό μαγαζί, που τραγουδάει η καλή του πιάστηκε να καπνίζει σε κλειστό χώρο και αυτός ήταν ο λόγος να ξεσπάσει ντόρος και να του επιβληθεί πρόστιμο(δείτε εδώ ποια άλλη γνωστή τραγουδίστρια κατηγορήθηκε για την ίδια κίνηση).

Η θέση του δεν είναι ξεκάθαρη, καθώς έχει αποδείξει ότι είναι ένα αντισυμβατικό πρόσωπο και αυτό φαίνεται από τις αναρτήσεις του στα social media μέσα από τις οποίες καταδικάζει πολλά ζητήματα της επικαιρότητας.

Έτσι λοιπόν, την Τρίτη 10/12 τον είδαμε να κατεβαίνει στην πορεία, που οργανώθηκε από τους ηθοποιούς με αφορμή το υπουργικό διάταγμα, που δεν αναγνωρίζει τα πτυχία των δραματικών σχολών.

«Κατά την μεγαλειώδη σημερινή μας κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, κινητοποίηση που είχε ανακοινωθεί εδώ και μία εβδομάδα και στην οποία συμμετείχαν τα καλλιτεχνικά σωματεία, η Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, οι σπουδαστές των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών και οι μαθητές και καθηγητές των καλλιτεχνικών σχολείων, η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως αποφάσισε να μην βρίσκεται στο Υπουργείο της, ενώ - μέσω των υφιστάμενών της - αρνήθηκε να κλείσει οποιοδήποτε ραντεβού με τους καλλιτέχνες, έστω μια άλλη μέρα!

Στο περιθώριο της κινητοποίησης, αποφασίστηκε η συμβολική μας διαμαρτυρία, απόψε στο Εθνικό Θέατρο, όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθούσε την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Η σπασμένη στάμνα". Αμέσως μετά τις δημόσιες ανακοινώσεις μας όμως, ενημερωθήκαμε από το Εθνικό Θέατρο πως η ΠτΔ είχε ήδη από εχθές το βράδυ ακυρώσει την παρουσία της και άρα, ως εκ τούτου, ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ με τη σειρά μας την αποψινή κινητοποίηση.

Είναι προφανές πως η Κυβέρνηση και οι ανώτατοι πολιτειακοί άρχοντες πλέον κρύβονται και δεν επιθυμούν να μας δουν. Επιδίδονται μόνο σε επικοινωνιακές τακτικές παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης για τα αιτήματά μας και γενικόλογων υποσχέσεων που δεν λύνουν τίποτα. Συναντιούνται για μας ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, μεταθέτουν τα πάντα σε μελλοντικό χρόνο, δεν δεσμεύονται για τίποτα, ενώ, την ίδια στιγμή που λένε πως το ΠΔ δεν αλλάζει τίποτα, ανακοινώνουν νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ρυθμίσουν μισθολογικά ζητήματα ( ; ).
Δεν υποχωρούμε. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ:
- να αποσυρθούν από το Προεδρικό Διάταγμα οι αναφορές στις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό
- να επανέλθουν τα επαγγέλματα μας στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).
- ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Εκπαίδευσης και
- λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της αντιστοίχισης των πτυχίων σε ενιαία δημόσια καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.
Επίσης, ενημερώνουμε πως την Πέμπτη, μετά την διάσκεψη όλων των καλλιτεχνικών σωματείων, θα ανακοινώσουμε νέες δράσεις και κινητοποιήσεις.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ του ΣΕΗ
Ο Πρόεδρος Σπύρος Μπιμπίλας
Ο Γενικός Γραμματέας Άρης Λάσκος», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΗ.

Η πορεία στην οποία έδωσε το παρόν ο Βασίλης Μπισμπίκης

Στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία είδαμε να δίνουν το παρόν πλήθος ηθοποιών και μάλιστα μέσα από τις αναρτήσεις, που έκανε ο Μπισμπίκης στο instagram είδαμε να έχει στο πλευρό του τον φίλο και συμπρωταγωνιστή του Γιάννη Τσορτέκη.

Ο δεύτερος μάλιστα παραχώρησε αναλυτικά δηλώσεις επί του θέματος στο Super Κατερίνα μέσα από τις οποίες εξέφρασε αναλυτικά τις απόψεις του:

«Εμείς είμαστε ένα κομμάτι της εργατικής τάξης, που είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Εμείς αυτή τη στιγμή ως εργαζόμενοι υποβαθμιζόμαστε όλοι σε επίπεδο ανειδίκευτου εργάτη. Αυτό δεν είναι άδικο μόνο προς εμάς, είναι άδικο για τον ίδιο τον Πολιτισμό, ο οποίος καταρρέει μη έχοντας την παραμικρή φροντίδα.

Υποβιβάζεται εργασιακά η δική μας η σχέση η καλλιτεχνική με σκοπό την εξαφάνιση του Πολιτισμού. Κι αν ο Πολιτισμός – που το λέμε σαν λέξεις – δεν αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και εμείς σαν εργαζόμενοι δεν τυγχάνουμε της αξιοπρέπειας και του σεβασμού του έργου που παράγουμε, το οποίο γίνεται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για όλους μας πάντοτε, το πράγμα θα οδηγηθεί σε μία εξαιρετικά ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Έχοντας φτάσει λοιπόν μετά από όλα αυτά τα τελευταία χρόνια που βιώνουμε αυτή την πολύ σκληρή κατάσταση για επιβίωση και διαβίωση και έχοντας μία ανάλγητη στάση από την Κυβέρνηση, που χωρίς κανένα έρεισμα εξευτελίζει και υποβιβάζει όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο, βρισκόμαστε όλοι εδώ σε μία κινητοποίηση που σήμερα αρχίζει και για εμάς τελειωμό δεν θα έχει.

Ζητάμε τη συμπαράσταση του κόσμου, γιατί οι κινητοποιήσεις μας θα είναι πολύ δραστικότερες από αυτή τη στιγμή και στο εξής μέχρι ο αγώνας μας να δικαιωθεί. Είμαστε εργαζόμενοι. Η εργατική τάξη έχει φτάσει να είναι δύο λέξεις που κάπου, κάπως, κάποτε αναφέρονται. Δεν είναι αυτό. Είμαστε όλοι εμείς εδώ παρόντες αυτή τη στιγμή», είπε ο Γιάννης Τσορτέκης.

Μπισμπίκης πορεία

Μπισμπίκης πορεία με Τσορτέκη