Πέτρος Φιλιππίδης: Ενοχή για την δύο απόπειρες βιασμού πρότεινε η εισαγγελέας

Αθώος όμως για τον βιασμό

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Για έναν βιασμό και δύο απόπειρες κατηγορείται ο Πέτρος Φιλιππίδης, η δίκη του οποίου συνεχίζεται σήμερα 13/1 και μάλιστα αυτή τη στιγμή ανακοινώνονται οι προτάσεις της εισαγγελέως για την υπόθεση του.

Η απόφαση της εισαγγελέως για την δίκη Φιλιππίδη

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος ηθοποιός ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά μέσω της συνηγόρου του Κικής Πακιρτζίδου. Η δικηγόρος έλαβε έγγραφα που έφτασαν στα χέρια της μόλις χθες και τα έκρινα ως εξαιρετικά σημαντικά για την υπόθεση. Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε διακοπή προκειμένου να αποφασίσει και τελικά έκανε αποδεκτό το αίτημα του ηθοποιού.

Αναφορικά με τον βιασμό, λοιπόν, η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του.

Για τη δεύτερη καταγγελία σε βάρος του για απόπειρα βιασμού 27χρονης ηθοποιού μέσα σε θεατρικό καμαρίνι η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του αναφέροντας μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της:

«Δεν μας εξήγησε ο κ. κατηγορούμενος γιατί αφού έγιναν συναινετικά όλα αυτά γιατί δεν πήρε (η καταγγέλλουσα) κανέναν ρόλο; Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να τρώσει την αξιοπιστία της καταγγέλλουσας. …Οι απειλές ότι θα την αποκλείσει από το θέατρο την οδήγησαν στο φόβο..Τότε δεν είχε τη διαύγεια να σκεφτεί λογικά ... Σήμερα δεν θα ένιωθε φοβισμένη και εγκαλούμενη. Τότε η ψυχολογία ήταν εύθραυστη Φοβήθηκε ένιωσε ότι απειλήθηκε από τον κατηγορούμενο και γι' αυτό απαντούσε και στα μηνύματά του.

Βρίσκονταν σε ψυχική ομηρεία. Είχε γιγαντωθεί στο μυαλό της η ιδέα της απειλής. Σχετικά με τη θέση της υπεράσπισης γιατί η καταγγέλλουσα δεν κατήγγειλε τότε τον κατηγορούμενο, η καταγγέλλουσα ένιωσε ότι δεν θα μπορούσε τότε να τα βάλλει με τον κραταιό Φιλιππίδη. Ο κατηγορούμενος εξανάγκασε τη καταγγέλλουσα σε γενετήσιες πράξεις με τη χρήση βίας, θα πρέπει να κηρυχθεί ένοχος».

Αναγορεύοντας τέλος για την τρίτη καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού επίσης για απόπειρα βιασμού ηθοποιού (μέσα στο αυτοκίνητό του σε δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό έπειτα από επαγγελματικό ραντεβού), η εισαγγελέας ζήτησε και πάλι την ενοχή του κατηγορουμένου και για το αδίκημα αυτό. Μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της η εισαγγελέας αποδόμησε τους ισχυρισμούς του ηθοποιό ότι υπήρξε συναινετική σεξουαλική συνεύρεση, λέγοντας:

«Για ποιο λόγο τότε η καταγγέλλουσα δεν πήρε κάποιο ρόλο; Για ποιο λόγο δεν επιδιώκει να τον συναντήσει μετά. Έγινε πολύς λόγος για το ημερολόγιο της καταγγέλλουσας ότι δεν κατέγραψε εκεί το περιστατικό. Οι σελίδες στο ημερολόγιό της εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ένα τραυματικό γεγονός που δεν θέλησε να καταγράψει. Μας είπαν για γυμνή φωτογράφιση της καταγγέλλουσας. Όποιος δηλαδή κάνει γυμνή φωτογράφιση κάνει καταγγελίες για απόπειρα βιασμού; Και στην Τρίτη καταγγελία τηρούνται τα στοιχεία του εγκλήματος της απόπειρας βιασμού. Εξανάγκασε την καταγγέλλουσα σε ανοχή γεννετήσιας πράξης με τη χρήση βιας έχοντας την κλειδωμένη εντός του οχήματος του».