«Θα δηλώσει αθώα» - Ξανά μπροστά στους δικαστές στις Βρυξέλλες η Εύα Καϊλή

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Εύα Καϊλή παραμένει στην φυλακή αντιμετωπίζοντας της κατηγορίες της διαφθοράς σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος και αύριο, Πέμπτη 19/1, θα πραγματοποιηθεί η ακρόασή της από τις βελγικές αρχές. Ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος από προχθές βρίσκεται στις Βρυξέλλες, μίλησε στο κανάλι του Mega και δήλωσε ότι η πελάτισσά του θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη για να το αποδείξει (δείτε εδώ πως έκαψε τον σύζυγό της στην κατάθεσή της).

Μπροστά στους δικαστές ξανά η Εύα Καϊλή

Μάλιστα, εξήγησε πως θα ζητήσει αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, αλλά πολλά θα κριθούν από το εάν αυτά που έχει πει o Παντσέρι δένουν την υπόθεση, Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το να περιορίζονται οι πιθανότητες η Εύα Καϊλή να αλλοιώσει στοιχεία.

Γενικότερα, το κλίμα στις Βρυξέλλες φαίνεται να είναι τοξικό. Όλοι είναι σε αναμμένα κάρβουνα, διότι δεν γνωρίζουν ποιους άλλους θα «δώσει» ο Παντσέρι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο έγινε κλειστή συνάντηση του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή της ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας της Νέας Δημοκρατίας, όπου ο επικεφαλής Μάνφρεντ Βέμπερ έκανε λόγο για ατομικές και όχι κομματικές ευθύνες και προέτρεψε τους δεξιούς ευρωβουλευτές να μην επιτεθούν στους σοσιαλιστές παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής μπλεγμένοι είναι μόνο σοσιαλιστές.

Βίντεο από την πρώτη συνάντηση με την 2 ετών κόρη της στις φυλακές μετά την σύλληψή της

Η ίδια επιθυμούσε διακαώς να δει την μικρή της κόρη και είχε ζητήσει να την συναντά κάποιες μέρες μέσα στη φυλακή ή να την βλέπει μέσω Skype, όσο βρίσκεται με τον παππού της.

Ωστόσο, και τα δύο αιτήματα της είχαν απορριφθεί, όπως ανέφερε το μεσημέρι της Παρασκευής 6/1 σε δηλώσεις του ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Αυτή η κατάσταση προκάλεσε το έντονο ξέσπασμα της μέσα από το κελί της, με εκείνη να αναφέρει χαρακτηριστικά και σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR: «Βασανίζομαι. Είναι άδικο αυτό. Δεν αντέχω. Καταρρέω. Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου;» (δείτε εδώ τον πραγματικό λόγο που δεν την άφηναν να δει το παιδί της).

Παρόλα αυτά, οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου πήραν την απόφαση να της επιτρέψουν να δει το παιδί της για πρώτη φορά μετά την σύλληψή της και, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό συνέβη την ίδια ημέρα στις 17:20 ώρα Ελλάδας, όπου ο πατέρας της, Αλέξανδρος Καϊλής, πέρασε το κατώφλι της φυλακής.

Η κάμερα του MEGA κατάφερε να αποσπάσει μερικά πλάνα από την άφιξη της ανήλικης και του παππού της, τα οποία παρουσιάστηκαν στο δελτίο λίγη ώρα αργότερα.