Από τους Παγιδευμένους στη βουλή: Ο Παύλος Ορκόπουλος κατεβαίνει στις εκλογές με το κόμμα...

Όντως τώρα;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Από τους Παγιδευμένους στη βουλή: Ο Παύλος Ορκόπουλος κατεβαίνει στις εκλογές με το κόμμα...

Ο Παύλος Ορκόπουλος γεννήθηκε στην Κόρινθο, απ' όπου έχει και καταγωγή. Είναι νυμφευμένος με την, επίσης ηθοποιό, Νίκη Χατζίδου (δείτε εδώ σπάνιες φωτογραφίες της), κι έχουν αποκτήσει δύο παιδιά καθώς και εγγόνια.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην τηλεόραση μέσα από την σειρά Η επιστροφή το 1982. Έχει παίξει επίσης σε δύο επεισόδια της σειράς Κοχλίας. Ακολούθησαν ρόλοι στις δημοφιλείς σειρές Πατήρ υιός και πνεύμα, η Δίκη και Φόνος χωρίς ταυτότητα. Άρχισε να γίνεται γνωστός μέσα από την σειρά Μυρτώ στον πρώτο του μεγάλο ρόλο ως Στέλιος Φιντάς. Ακολούθησε guest στην σειρά Εξ Αδιαιρέτου.

Η καριέρα του εκτοξεύτηκε μέσα από τον ρόλο του Θωμά Βουλινού στην σειρά Στο παρά 5. Ακολούθησαν ρόλοι στις σειρές Χαρά Αγνοείται, Η Πολυκατοικία, Η Οικογένεια Βλάπτει και Το σπίτι της Έμμας. Υποδύθηκε τον Μενέλαο Τριανταφύλλου στην οικογενειακή κωμωδία του Alpha TV, Το σόι σου, από το 2014 έως το 2019 ενώ τώρα, εν έτη 2023 τον βλέπουμε να πρωταγωνιστεί στη σειρά του ΑΝΤ1, Παγιδευμένοι.

Παύλος Ορκόπουλος
NDP/ 07-12-2015 Mall-Village Cinemas.Επίσημη πρεμιέρα ταινίας "Ένας άλλος κόσμος"

Μεταξύ αυτών, το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον συνδυασμό του ΚΚΕ. Επίσης, ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015, καθώς και στην περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών στις εκλογές του 2019.

Τώρα, μιας και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών τα κόμματα ήδη ανακοινώνουν ονόματα υποψηφίων και σε ένα από τα ψηφοδέλτια βρίσκεται κι αυτό του Παύλου Ορκόπουλου!

Ο Παύλος Ορκόπουλος στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μαζί με...

Το ΚΚΕ μετά την ανακοίνωση ότι για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια δεν θα έχει στα ψηφοδέλτιά του την Αλέκα Παπαρήγα, ενημέρωσε για τέσσερις ακόμα υποψήφιους στην Αττική. Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος και βουλευτής του κόμματος, Λιάνα Κανέλλη, θα είναι υποψήφιο στην Α’ Αθηνών.

Ο καθηγητής, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών & Τεχνών και τ. Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Κώστας Γουλιάμος, θα είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέας, Γιώργος Ρούσσης, παίρνει θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Τέλος, ο δημοφιλής ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος, θα είναι εκ νέου υποψήφιος με το ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθηνών.