Eurovision 2023: Δύο γυναίκες και ένας άνδρας - Τα υποψήφια ελληνικά τραγούδια που προκρίθηκαν στην τελική φάση

Θα διεξαχθεί στην Αγγλία

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(instagram / @eurovision)
(instagram / @eurovision)

Με τις ετοιμασίες για τον Ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό να "τρέχουν" με γοργούς ρυθμούς, έχουν ξεκινήσει και οι ετοιμασίες των ελλήνων διαγωνιζόμενων που "παλεύουν" μουσικά για την τελική θέση στην εκπροσώπηση την ελληνικής συμμετοχής, αφού ξεχώρισαν από τα 7 που ήταν στην αρχή (δείτε εδώ τις αρχικές υποψηφιότητες).

Τρία τραγούδια περνούν, πλέον, στην τελική φάση της διαδικασίας επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision. Από την Τετάρτη (18/1), τόσο οι εν λόγω καλλιτέχνες όσο και οι ομάδες τους έχουν κληθεί στην ΕΡΤ, προκειμένου να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους (concept) για την εν γένει παρουσία τους στον διαγωνισμό, οι οποίες θα ληφθούν, όπως την τελευταία διετία, υπόψη της Επιτροπής της ΕΡΤ πριν αυτή προχωρήσει στην τελική βαθμολογία της.

Τα τρία υποψήφια τραδούδια για την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2023

Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται πως ετοιμάζεται η ΕΡΤ για την Eurovision 2023 η οποία και θα διεξαχθεί στην Αγγλία. Μάλιστα, το μεσημέρι της Πέμπτης, ήρθαν στη δημοσιότητα μέσα από την εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» δια στόματος Φώτη Σεργουλόπουλου και Τζένης Μελιτά τα τρία υποψήφια τραγούδια που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό.

Ποια είναι όμως αυτά τα τρία κομμάτια που διεκδικούν το πολυπόθητο εισιτήριο για να βρεθούν σε λίγους μήνες στη σκηνή της Eurovision 2023;

"What they say", το οποίο και ερμηνεύει ο Βίκτωρ Βερνίκος.

"Liar", το οποίο και ερμηνεύει η Μελίσσα Μαντζούκη.

"Shout out", από την Μαρία Μαραγκού και την Αντωνία Καούρη

Η εφταμελής Επιτροπή της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, απαρτίζεται από τους Πέτρο Αδάμ, Λεωνίδα Αντωνόπουλο, Φώτη Απέργη, Μαρία Κοζάκου, Κωνσταντίνο Μπουρούνη και Γιάννη Πετρίδη. Yπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά φέτος, η τελική απόφαση θα διαμορφωθεί σε ποσοστό 50,6% από τις επιλογές της Επιτροπής Κοινού και 49,4% από την Επιτροπή της ΕΡΤ.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, λοιπόν, όπως ενημέρωσαν οι δυο παρουσιαστές της δημόσιας τηλεόρασης, θα μάθουμε ποιο θα είναι το τραγούδι εκείνο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην επερχόμενη Eurovision 2023.

Οι υποψηφιότητες για την Eurovision 2023