Στο πένθος η Μάρα Ζαχαρέα

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Πολύ δύσκολες στιγμές περνάει η Μάρα Ζαχαρέα και η οικογένεια της, καθώς έφυγε από τη ζωή ένα πολύ αγαπημένο τους πρόσωπο. Τεράστια αδυναμία του είχε μάλιστα η δημοσιογράφος - παρουσιάστρια κεντρικών δελτίων ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, την τελευταία του πνοή άφησε ο Αιμίλιος Ζαχαρέας πατέρας της Μάρας, οικονομολόγος στο επάγγελμα, γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, καθώς επίσης για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες από την εποχή του 1-1-4.

Στο πλευρό της είναι όλα της τα αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και ο σύζυγός της (δείτε τον εδώ) ο οποίος δεν την αφήνει λεπτό.

Μάρα Ζαχαρέα

Ποιος είναι ο πατέρας της Μάρας Ζαχαρέα, Αιμίλιος

Ο Αιμίλιος Ζαχαρέας(13 Απριλίου 1937 - 21 Ιανουαρίου 2023) ήταν Έλληνας οικονομολόγος γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, καθώς επίσης για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες από την εποχή του 1-1-4 μέχρι σήμερα.[ασαφές]

Αποφοίτησε το 1952 από το Β Γυμνάσιο Αρρένων.

Τη δεκαετία του 60 ήταν μέλος σπουδάζουσας νεολαίας ΕΔΑ.

Ήταν τον Ιούλη του 1962 όταν δύο νεολαίοι της ΕΔΑ, ο ίδιος και ο Θανάσης Τσιώκος αποφασίζουν να ανεβάσουν στην Ακρόπολη –εσαεί σύμβολο ελευθερίας- μια σημαία ελληνική με τον αριθμό 114.

Υπήρξε μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ του εκτελεστικού γραφείου της Ε.ΑΡ και της πολιτικής γραμματείας του ενιαίου Συνασπισμού. Διετέλεσε γενικός γραμματέας εμπορίου στη κυβέρνηση Τζανετάκη.

Δημοσίευσε ικανό αριθμό βιβλίων, άρθρων, μελετών και δίδαξε σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Ινστιτούτου Γκράμσι της Ρώμης και έχει τιμηθεί από διεθνείς οργανισμούς για το έργο του.

Κόρη του είναι η δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια Μάρα Ζαχαρέα

Απεβίωσε στις 21 Ιανουαρίου 2023