«Έφυγε...» - Η Μαρία Μπακοδήμου ανακοίνωσε με βαριά καρδιά το θάνατο στον αέρα του ΣΚΑΙ

«Παιδεύτηκε αρκετά το τελευταίο διάστημα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Έφυγε...» - Η Μαρία Μπακοδήμου ανακοίνωσε με βαριά καρδιά το θάνατο στον αέρα του ΣΚΑΙ

Με μια πολύ δυσάρεστη είδηση ξεκίνησε την εκπομπή της στον ΣΚΑΙ η Μαρία Μπακοδήμου το μεσημέρι της Κυριακής 22/1. Ανακοίνωσε κατά την έναρξη του Γειά σου μια απώλεια που στοίχισε πολύ στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς πρόκειται για ένα σπουδαίο όνομα.

Έφυγε από τη ζωή ένα πρόσωπο που χάρισε τεράστιες επιτυχίες στην Ελλάδα, τόσο στην μουσική όσο και στην υποκριτική. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτική κλινική που νοσηλευόταν για πάνω από ένα μήνυμα με προβλήματα στην υγεία του.

Η ανακοίνωση του θανάτου δια στόματος Μπακοδήμου στον ΣΚΑΙ

«Ξεκινάμε με μια μελαγχολική είδηση. Έφυγε το παιδί του λαού. Παιδεύτηκε αρκετά το τελευταίο διάστημα.», ανέφερε αρχικά η Μαρία Μπακοδήμου.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε η δημοσιογράφος Νάνσυ Παραδεισανού η οποία ανακοίνωσε: «Τον τελευταίο μήνα διαβάσαμε ότι νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε ιδιωτική κλινική στην δυτική Αττική. Ήταν πολύ άσχημα στην υγεία του. Ξέραμε ότι είχε προβλήματα με την καρδιά του... Ήταν 89 ετών ο Νίκος Ξανθόπουλος και δυστυχώς πριν από λίγο ανακοινώθηκε δεν ζει πια, έφυγε από τη ζωή» (δείτε εδώ που άφησε την αξίας εκατομμυρίων ευρώ περιουσία του).

Ποιος ήταν ο Νίκος Ξανθόπουλος

Ο Νίκος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία της Αθήνας στις 14 Μαρτίου του 1934. Παιδί Ποντίων προσφύγων μεγάλωσε φτωχικά μαζί με τη μητέρα του. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης, ψαράς και αντιστασιακός, ανάμεσα σε όλα τ' άλλα. Η μητέρα του τον μεγάλωσε μόνη της καθώς ο πατέρας του απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Κατά τα εφηβικά του χρόνια υπήρξε αθλητής της ΑΕΚ. Πέραν του αθλητισμού, λάτρευε το διάβασμα. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο παρότι αρχικά τον γοήτευε η ιδέα να γίνει φιλόλογος. Ίνδαλμά του τότε υπήρξε ο Μάνος Κατράκης.

Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ηθοποιός της σκηνής από το 1957 έως το 1963, αφοσιώθηκε τελικά στον κινηματογράφο.

Νίκος Ξανθόπουλος σύλληψη σπίτι

Το 1970 ίδρυσε δικό του θίασο και περιόδευσε στην Ελλάδα.

Η τελευταία του κινηματογραφική παρουσία, μετά από απουσία 24 ετών, έρχεται το 1995 στην ταινία του Γιώργου Ζερβουλάκου ¨Με τον Ορφέα τον Αύγουστο".

Στα τέλη του 2005 εκδίδει σε βιβλίο την αυτοβιογραφία του "Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα" και διοργανώνει εμφανίσεις σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα για την προώθηση του έργου του. Η ιδέα για το βιβλίο δημιουργήθηκε μετά από συνέντευξή του στο περιοδικό «Εικόνες».

Παντρεύτηκε δύο φορές και έχει τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με αγροτικές δουλειές στο κτήμα του.