«Εγώ ξεκίνησα ψυχοθεραπεία για να...» - Στη φόρα το άγνωστο τραύμα της Μαρίζας Ρίζου

«Έφτασα σε ένα σημείο...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Εγώ ξεκίνησα ψυχοθεραπεία για να...» - Στη φόρα το άγνωστο τραύμα της Μαρίζας Ρίζου

Η Μαρίζα Ρίζου βρέθηκε καλεσμένη στο The 2night show την Τρίτη 24/1 με την τραγουδίστρια να κάνει απολαυστικές εξομολογήσεις για τη ζωή και τη μέχρι τώρα καριέρα της.

Γενικότερα η Μαρίζα ακολουθεί το δρόμο της στη μουσική χωρίς να προκαλεί με άλλους τρόπους, ωστόσο η συμμετοχή της ως κριτής στο X-factor ήταν καθοριστική για να γνωρίσει ο κόσμος στοιχεία του χαρακτήρα της.

«Μου άρεσε πολύ το πως το κάναμε με τον Χρήστο, τον Μιχάλη και τον Στέλιο. Ο Στέλιος είναι αδερφός, δεν το πίστευα αυτό. Εγώ είμαι πολύ κλειστή κι αμυντική και μου αποκαλύφθηκε κάτι τρομερό με τον Στέλιο. Τον λάτρεψα, διαφέρουμε, έχουμε άλλη αισθητική, αλλά και πολλά κοινά στοιχεία.

Έμαθα πάρα πολλά από αυτόν. Φανταστικός ερμηνευτής, ψυχάρα και φοβερός τύπος… Με τον Στέλιο έγινε κάτι μαγικό. Τον λατρεύω, τον εκτιμώ, τον αγαπώ και τον θαυμάζω πολύ», είπε η Μαρίζα Ρίζου για τη συμμετοχή της στο X-factor (δείτε την εδώ να κλαίει σε live του διαγωνισμού).

Εκτός λοιπόν από το πως εξελίχθηκε η εμπειρία της στο μουσικό project η Μαρίζα Ρίζου μίλησε ανοιχτά για πιο εσωτερικά κομμάτια της, καθώς δε δίστασε να μιλήσει και την επιλογή της να κάνει ψυχοθεραπεία και το πόσο τη βοήθησε η διαδικασία.

Οι δηλώσεις της Μαρίζας Ρίζου για την ψυχοθεραπεία

«Εγώ ξεκίνησα ψυχοθεραπεία για να είμαι ελεύθερη, και δεν εννοώ ελεύθερη χωρίς δεσμό, εννοώ να μην είμαι εγκλωβισμένη από το παρελθόν. Αν εγώ έχω κάνει μία σχέση ή οι γονείς μου -πες ότι δεν είχαν καλή σχέση- αυτό ήταν ένα δεδομένο που παίρνει ένα παιδί. Γι’ αυτό πολλές φορές ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον, το πιο πιθανό είναι ότι θα επαναλάβει ένα κακοποιητικό περιβάλλον.

Αν δεν αποφασίσει ο ίδιος πως θέλει να ζήσει ή αν δεν πάει να το δουλέψει αυτό το πράγμα, το πιο πιθανό είναι να επαναλαμβάνει αυτό το μοτίβο. Έφτασα σε ένα σημείο, μικρής ματαίωσης και υπαρξιακής κρίσης πριν από ένα – δύο χρόνια. Κατέληξα πως όλα αυτά έχουν πολύ μεγάλη σημασία και είναι υπέροχα, αλλά το ότι έχω τους ανθρώπους μου και το χωριό μου και μοιράζομαι τη ζωή μου και συμπορεύομαι για μένα αυτό είναι το πιο πολύτιμο και το πιο σπουδαίο.

Θα ήθελα να κάνω ότι κάνω με την ψυχή μου. Παλαιότερα ήμουν πολύ αρνητική. Δεν ήθελα με τίποτα. Νομίζω μετά την ψυχοθεραπεία που κατάλαβα όντως τη δύναμή μου, δεν είχα ανάγκη να είμαι επιθετική, είμαι πολύ ανοιχτή στη ζωή», είπε η Μαρίζα Ρίζου.