«Αυτά τα διατάγματα είναι μόνο...»: Έξαλλος ο Κρατερός Κατσούλης σε διαμαρτυρία για ηθοποιούς

Τι συνέβη;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Αυτά τα διατάγματα είναι μόνο...»: Έξαλλος ο Κρατερός Κατσούλης σε διαμαρτυρία για ηθοποιούς

Το πρωί της Τετάρτης (1/2) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Super Κατερίνα» προβλήθηκαν οι δηλώσεις του Κρατερού Κατσούλη. Ο ηθοποιός που βρισκόταν στην διαμαρτυρία των ηθοποιών για το νέο νομοθετικό Διατάγμα, που είχε μιλήσει και ο Σπύρος Μπιμπίλας (δείτε εδώ τα λόγια του) αναφέρθηκε σε όλη αυτή την κατάσταση που υπάρχει.

Ο ίδιος βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας, διότι οι ηθοποιοί των θεατρικών παραστάσεων αλλά και των τηλεοπτικών σειρών σήμερα Τετάρτη 1/2 και αύριο Πέμπτη 2/2 απεργούν, ζητώντας την ανάκληση του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει το πτυχίο τους.

Τα σχόλια του Κρατερού Κατσούλη γιαα το νέο νομοθετικό διάταγμα για τους ηθοποιούς

«Αυτή η κινητοποίηση έχει άμεση και μεγάλη σημασία, οφείλουμε να είμαστε όλοι οι άνθρωποι εδώ, όχι μόνο εκείνοι που ασχολούνται με οποιαδήποτε μορφής τέχνης. Κατά τη γνώμη μας η Τέχνη είναι πολιτισμός και χωρίς τον πολιτισμό δεν υφίσταται η ανθρώπινη φύση. Αύριο πρέπει να είμαστε όλοι στη διαδήλωση στο Σύνταγμα.

Σκεφτείτε αν θέλετε να ζούμε σε έναν κόσμο που δεν θα υπάρχει η Τέχνη. Αυτά τα διατάγματα και οι νομοθετικές ρυθμίσεις είναι μόνο η αρχή. Ουσιαστικά η αρχή της ρήξης της οποιαδήποτε μορφής εξουσίας με την Τέχνη» τόνισε ο Κρατερός Κατσούλης.

Η διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας και οι έξαλλοι ηθοποιοί

Σε ζωντανή σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας στις 27/12 βρέθηκε δημοσιογράφος από το Super Κατερίνα, όπου έκαναν πορεία οι ηθοποιοί. Οι Έλληνες ηθοποιοί, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ξεσηκώθηκαν με την απόφαση να εξισωθεί το πτυχίο των δραματικών σχολών με αυτό του απολυτηρίου λυκείου.

Η Τάνια Τρύπη, ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο Χάρης Μαυρουδής και άλλοι ηθοποιοί, μαζεύτηκαν έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να καταργηθεί όλη αυτή η παρωδία.

«Είμαστε εδώ να διαμαρτυρηθούμε για αυτό το προεδρικό διάταγμα που απαξιώνει εντελώς τα πτυχία μας. Εδώ και 20 χρόνια προσπαθούμε να βρούμε λύση με τις κυβερνήσεις, και κάθε κυβέρνηση το αφήνει στην επόμενη. Αυτή που ερχόμαστε σε συζητήσεις εδώ και καιρό, έβαλε ταφόπλακα και να πει άχρηστα πτυχία. Ως εδώ λοιπόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.