Μπήκαν από την πίσω πόρτα - Χέρι χέρι με την Ελπίδα Νίνου στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης

Η εικόνα τους κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μπήκαν από την πίσω πόρτα - Χέρι χέρι με την Ελπίδα Νίνου στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, την Πέμπτη 2/2 έφτασε μόνος στο δικαστήριο με μοναδικό άνθρωπο στο πλευρό του τον δικηγόρο του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Ούτε η σύζυγός του, αλλά ούτε και ο γιος του βρέθηκαν εκεί, ενώ καμία από τις ηθοποιούς και τις γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει δεν βρέθηκαν στην αίθουσα μετά την πρόταση της Εισαγγελέως για αθώωση σχετικά με τους βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται.

Την Παρασκευή 3/2, όμως, ο ίδιος έφτασε για άλλη μία φορά έξω από το κτήριο, αλλά δεν ήταν μόνος. Στο πλευρό του βρισκόταν η σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου και εντύπωση σε όλους έκανε το γεγονός πως προχωρούσαν μαζί χέρι χέρι, χωρίς να δίνουν σημασία στις κάμερες που υπήρχαν τριγύρω. Οι δυο τους, μάλιστα, μπήκαν μέσα από την πίσω πόρτα (δείτε εδώ που έμεναν όσο παρέμενε ελεύθερος πριν ξεκινήσουν οι δίκες).

Χέρι χέρι ο Πέτρος Φιλιππίδης με την Ελπίδα Νίνου στο δικαστήριο

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος έχει καταθέσει τρεις μηνύσεις για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταμήνυση στις τρεις καταγγέλλουσες. Οι τρεις αυτές μηνύσεις έχουν τεθεί σε ένα αρχείο, αναμένεται η απόφαση από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεσή του και στη συνέχεια αν ο Πέτρος Φιλιππίδης αθωωθεί, οι μηνύσεις θα μπουν σε διαδικασία «ενεργοποίησης» και να φτάσουν, πιθανώς, και στη δικαστική αίθουσα. Χθες (2/2) Πέμπτη, αυτές γνωστοποιήθηκαν για πρώτη φορά στις τρεις γυναίκες.

Οι λόγοι που η εισαγγελέας πρότεινε αθωότητα «λόγω αμφιβολιών»

Η πρόταση της εισαγγελέως περί αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη προκύπτει από στοιχεία που προσκομίσθηκαν. Το σημείο στο οποίο βασίζει η εισαγγελική λειτουργός την πρότασή της είναι ότι η καταγγέλλουσα για το βιασμό έδωσε τρεις διαφορετικές εκδοχές για το συμβάν στο ΣΕΗ, στην εισαγγελία και στην ανακρίτρια.

Ένα άλλο γεγονός στο οποίο στάθηκε η εισαγγελέας για την πρότασή της είναι ότι η καταγγέλλουσα δεν θυμήθηκε τον δεύτερο βιασμό της από την αρχή, παρά μόνο όταν τής το θύμισε κάποιος φίλος της. Κατά την εισαγγελέα, δεν εξηγείται αυτό σε ένα τέτοιο τραυματικό γεγονός.