Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Ασύλληπτος θρήνος! Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής Πάκο Ραμπάν

Σε ηλικία 88 ετών...

Ασύλληπτος θρήνος! Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής Πάκο Ραμπάν
Instagram / harpersbazaarsg
News 03.02.2023 16:20
Από Στέλλα Μούτσιου

Μία ημέρα μετά τον θάνατο του Γιάννη Σταματίου (δείτε εδώ την σπαρακτική ανάρτηση της γυναίκας του), έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο σχεδιαστής μόδας, Πάκο Ραμπάν. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 3/2, στο Portsall της Γαλλίας.

H είδηση του θανάτου του επιβεβαιώθηκε, μάλιστα, από τον ισπανικό όμιλο Puig, ο οποίος διευθύνει τον οίκο μόδας και την επιχείρηση αρωμάτων του "Paco Rabanne".

«Είμαι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο του κυρίου Πάκο Ραμπάν», δήλωσε συγκεκριμένα ο Marc Puig, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Puig στο WWD και συμπλήρωσε: «Η ιστορία του Puig και του Paco Rabanne ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με την κυκλοφορία του αρώματος Calandre».

Λίγα λόγια για τη ζωή του Πάκο Ραμπάν

Το πραγματικό του όνομα ήταν Φρανσίσκο Ραμπανέντα Κουέρβο. Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1934 στην πόλη Pasajes, στην επαρχία Gipuzkoa της βόρειας Ισπανίας. Έγινε ευρέως γνωστός, τη δεκαετία του 1960.

Η πρώτη συλλογή, με τίτλο «12 Unwearable Dresses in Contemporary Materials», μπορεί να εξόργισε τον γαλλικό Τύπο που ασχολούταν με τη μόδα, όμως καθόρισε την πορεία του σχεδιαστή στον χώρο.

Μετά τη συνταξιοδότησή του το 1999, αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και σπάνια έκανε δημόσιες εμφανίσεις.

Πάκο Ραμπάν
Instagram / pacorabanne

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Δύο αθόρυβοι συνάδελφοι έφυγαν από κοντά μας...» - Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανακοίνωσε το θάνατο τους

Πέθανε ο Φίλιππος Τσιμπόγλου - Ήταν γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Share