«Πυροβολούμε τα πόδια μας» - Η αφοπλιστική ανάρτηση της Ελένης Ράντου για την απόφαση να απέχει από την απεργία των ηθοποιών 

Ξεκαθάρισε την θέση της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Χαμός έχει γίνει με την απεργία των ηθοποιών με αφορμή την υποβάθμιση των πτυχίων των ηθοποιών μετά το ψήφισμα του προεδρικού διατάγματος που τα εξισώνει με τα απολυτήρια Λυκείου. Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 2/2 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των ηθοποιών στην πλατεία Συντάγματος διαδηλώνοντας για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα (δείτε εδώ την οργισμένη ανάρτηση της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου).

Ωστόσο, η Ελένη Ράντου δεν συμμετείχε στην απεργία μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους της, ούτε έδωσε το παρών στη χθεσινή συγκέντρωσή τους στο Σύνταγμα ενώ αποφάσισε να ανοίξει κανονικά το θέατρό της.

Η κίνησή της αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα η ηθοποιός να απαντήσει μέσα από μια ανάρτηση, προκειμένου να καταστήσει σαφές πως είναι ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων των ηθοποιών, ωστόσο, διαφωνεί με τον τρόπο που αυτοί αντιδρούν.

Η ανάρτηση της Ελένης Ράντου για την απόφαση να απέχει από την απεργία των ηθοποιών

«Ας μην αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση, μετρώντας ποσοστά επιτυχίας, το αίτημα για ένα πτυχίο αντάξιο των σπουδών, είναι τόσο δίκαιο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Οι διαφωνίες πάνω στον τρόπο που διεκδικείται αυτό το δίκαιο, δεν μειώνουν την υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να δώσει μια λύση αξιοπρέπειας σε τόσα νεανικά όνειρα.

Ο στόχος παραμένει αυτός. Δώστε μια λύση σε ένα γόρδιο δεσμό χρόνων που κάνει τη σπουδή, κάτι σαν μεταξύ μας μυστικό, που δεν αναγνωρίζεται πουθενά. Δώστε στους νέους ανθρώπους την αξιοπρέπεια που στερήθηκε η δική μας γενιά. Το ερώτημα για το αν το κλείσιμο των θεάτρων είναι μοχλός πίεσης της εκάστοτε κυβέρνησης, η αν πυροβολούμε τα πόδια μας με αυτόν τον τρόπο, είναι μια άλλη κουβέντα, για άλλη στιγμή» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η Ελένη Ράντου το βράδυ της Παρασκευής 3/2.