«Θυμάμαι να πέφταμε σε αργή κίνηση στον γκρεμό και...» - Σοκάρει ο Πάνος Τριανταφύλλου για το τροχαίο ατύχημα

Η στιγμή που άλλαξε ολοκληρωτικά η ζωή του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Θυμάμαι να πέφταμε σε αργή κίνηση στον γκρεμό και...» - Σοκάρει ο Πάνος Τριανταφύλλου για το τροχαίο ατύχημα

Καλεσμένοι στην εκπομπή After Dark βρέθηκαν η Φωτεινή Δάρρα και ο Πάνος Τριανταφύλλου το βράδυ της Κυριακής 5/2. Μάλιστα, ο Παραολυμπιονίκης και φιναλίστ του τελευταίου κύκλου του J2US αναφέρθηκε στο τροχαίο ατύχημα που του άλλαξε ολοκληρωτικά την ζωή. Νωρίτερα, στην ίδια εκπομπή βρέθηκε και ο Σωτήρης Καλυβάτσης (δείτε εδώ όσα αποκάλυψε).

Να σημειώσουμε πως ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου είναι Έλληνας αθλητής ξιφασκίας με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού. Έλαβε μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2012, το 2016 και το 2021. Στους αγώνες του 2016 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, ενώ σε αυτούς του 2021 το χάλκινο.

Η εξομολόγηση του Πάνου Τριανταφύλλου για το τροχαίο ατύχημα

«Πριν από το ατύχημα, ο αθλητισμός ήταν σε τελείως ερασιτεχνικό επίπεδο στη ζωή μου. Δηλαδή μπάσκετ στο σχολείο, μπάλα, βόλεϊ έπαιζα, με τον στίβο είχα ασχοληθεί αλλά τελείως για την πλάκα μου. Πάντα με την παρέα μου, με τους φίλους μου, μεταξύ μας. Μετά το ατύχημα μπήκε στη ζωή μου πιο επαγγελματικά, όσο θεωρείται επαγγελματικά αυτό γιατί στην χώρα μας δεν θεωρείται επαγγελματικό. Ούτε το μπάσκετ που κάνω ούτε και η ξιφασκία. Θεωρούνται ερασιτεχνικά και τα δύο.

Για το ατύχημα έχω μιλήσει ανοιχτά πολλές φορές. Ήμουν 18 χρονών και πέσαμε σε μια χαράδρα, πάνω στην Πεντέλη. Θυμάμαι μέχρι και τη στιγμή που πέφταμε στον γκρεμό. Πέσαμε σε slow motion με το αυτοκίνητο. Ήμασταν στην άκρη του γκρεμού και έπεφτε σιγά σιγά το αυτοκίνητο. Οπότε εικόνες μέχρι και τότε είχα. Μετά όμως, επειδή έφερε πολλές κωλοτούμπες το αυτοκίνητο, είχα χάσει τις αισθήσεις μου εκεί πέρα πάνω. Τα άλλα δυο παιδιά που ήταν μέσα στο αμάξι τα θυμούνται όλα και μου είπαν… καλύτερα που δεν τα θυμάμαι.

Μετά στράφηκα στον αθλητισμό γιατί μου έκαναν την πρόταση να δω μπάσκετ σε αμαξίδιο και πήγα, τους είδα, “σιγά μην ξεκινήσω μπάσκετ, δεν υπάρχει περίπτωση” σκέφτηκα αλλά ξεκίνησα. Μπήκε πάρα πολύ γρήγορα στην καρδιά μου και πολύ γρήγορα έφερα και επιτυχίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Τριανταφύλλου.