Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

Σεισμός Τουρκία: «Χάσαμε δικούς μας ανθρώπους, είναι νεκροί...» - Τεράστια τραγωδία για το Μπουράκ Χακί

Θρήνος!

Σεισμός Τουρκία: «Χάσαμε δικούς μας ανθρώπους, είναι νεκροί...» - Τεράστια τραγωδία για το Μπουράκ Χακί
News 07.02.2023 12:37
Από Ελένη Μήτση

Τις τελευταίες ώρες επικρατεί μούδιασμα με τις εικόνες, που κυκλοφορούν από τον θανατηφόρο σεισμό, που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία με τον αριθμό των νεκρών να είναι ανυπολόγιστος.

Τα εγχώρια μέσα της Τουρκίας προβάλλουν σκηνές τρόμους και φρίκης, με κόσμο να τρέχει αβοήθητος προσπαθώντας να σωθεί από τη φυσική αυτή καταστροφή.

Οι μαρτυρίες επίσης των επιζώντων είναι σοκαριστικές, και μάλιστα οι δηλώσεις, που παραχώρησε ο Τούρκος παραγωγός και πολύ γνωστός στην Ελλάδα, Μπουράκ Χακί στο Πάμε Δανάη την Τρίτη 7/2 κόβουν την ανάσα.

Οι δηλώσεις του Μπουράκ Χακί για το θανατηφόρο σεισμό στην Τουρκία

«Πολλοί άνθρωποι πέθαναν και αυτό που έμαθα είναι ότι το λιγότερο 2.900 κτίρια κατέρρευσαν. Αυτός είναι ένας τεράστιος αριθμός… Φυσικά λυπάμαι πάρα πολύ. Χάσαμε κάποιους δικούς μας ανθρώπους, χάσαμε κάποιους φίλους. Τα ξαδέρφια της κοπέλας μου (δείτε εδώ ποια είναι η νέα του σύντροφος) ζούσαν σε πόλεις που χτύπησε ο σεισμός και τους χάσαμε, είναι νεκροί.

Υπάρχουν και κάποιες ποδοσφαιρικές ομάδες όπου ακόμα τις αναζητούν, όπως επίσης και μία ομάδα βόλεϊ. Είχα φίλους σε αυτές. Δεν είναι πολύ κοντινοί μου φίλοι, αλλά προσπαθούμε να τους βρούμε.

Έχουμε κάποιες ομάδες στο WhatsApp όπου προσπαθούμε να βρούμε τις τοποθεσίες τους και να τις δώσουμε στην κυβέρνηση και στις ομάδες αναζήτησης. Οι ομάδες αυτές έχουν μία λίστα και προσπαθούν να τους ψάξουν όλους και να τους απεγκλωβίσουν».

3.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει. Οι δρόμοι είναι διαλυμένοι, κάποια αεροδρόμια έχουν προβλήματα. Είναι μία καταστροφή, μία μεγάλη καταστροφή. Δεν μπορείς να φανταστείς… Όταν είσαι μακριά δεν μπορείς να φανταστείς το μέγεθος της συμφοράς. Όταν συμβεί σε σένα, τότε θα καταλάβεις.

Χρειαζόμαστε περισσότερα ασφαλή κτίρια, χρειαζόμαστε περισσότερο έλεγχο. Για παράδειγμα, για την Κωνσταντινούπολη περιμένουν ένα μεγάλο σεισμό και η πόλη προετοιμάζεται γι’ αυτό. Αλλάζουν τα κτίρια. Η Κωνσταντινούπολη ανανεώνεται. Αλλά αυτές οι πόλεις της Ανατολίας δεν μπορώ να πω ότι είναι έτοιμες για έναν σεισμό», είπε με μεγάλη συγκίνηση ο Μπουράκ Χακί.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Είναι πια...» - Ο Μπουράκ Χακί "σπάει" τη σιωπή του 2 χρόνια μετά τον χωρισμό του με τη Χαρά Παππά

Ερωτευμένη ξανά δυο χρόνια μετά τον χωρισμό της με τον Μπουράκ Χακί - Ο νέος σύντροφος της Χαράς Παππά

Share