«Στα Μελίσσια, που είναι το δικό μου σπίτι...» - Τι συνέβη χθες 6/2 στην Ελένη Μενεγάκη λόγω της κακοκαιρίας

Η αποκάλυψη στον αέρα της εκπομπής της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Στα Μελίσσια, που είναι το δικό μου σπίτι...» - Τι συνέβη χθες 6/2 στην Ελένη Μενεγάκη λόγω της κακοκαιρίας

Χαμό προκάλεσε η κακοκαιρία Μπάρμπαρα (δείτε την έκτακτη προειδοποίηση για τον καιρό σήμερα 7/2) εξαιτίας της οποίας πολλές εκπομπές βρέθηκαν χθες, Δευτέρα 6/2 εκτός τηλεοπτικού αέρα. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο MEGA, "Ελένη".

Ωατόσο, το μεσημέρι της Τρίτης 7/2, η παρουσιάστρια και η παρέα της επέστρεψαν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και φυσικά η Ελένη Μενεγάκη στην έναρξη της εκπομπής δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην κακοκαιρία.

Η αναφορά της Ελένης Μενεγάκη στην κακοκαιρία Μπάρμπαρα

«Εδώ είμαστε στη θέση μας. Λείψαμε μια μέρα. Η κακοκαιρία που έπληξε την Αττική και την Εύβοια ήταν έντονη, αλλά ουσιαστικά δεν ήταν τόσο έντονη όσο η περσινή που μας άφησε αυτό το φόβο “τι σημαίνει αυτό που έρχεται; Πως θα είναι;”. Ήμασταν πιο διαβασμένοι αυτοί τη φορά. Τα σχολεία ήταν κλειστά. Η αλήθεια είναι πως με τα σχολεία ανοιχτά και τον κόσμο να πηγαίνει τα παιδιά στα σχολεία, δημιουργούνται πολλά προβλήματα όταν υπάρχει χιόνι, χιονόνερο ή χαλάζι.

Είπαν ότι ο καιρός θα πάει έτσι μέχρι την Πέμπτη. Σε κάποιες περιοχές λίγο πιο έντονα, σε άλλες πιο ήσυχα. Για να καταλάβετε στα Μελίσσια, που είναι το δικό μου σπίτι, τώρα που ερχόμουν το πρωί έριχνε χαλάζι. Χτύπαγε πάνω στο τζάμι “τακ-τακ” και πλησιάζοντας προς το στούντιο στο Γέρακα είχε χιονόνερο. Φαντάζομαι πως περιοχή προς περιοχή είναι άλλη η κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι», είπε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια.

Στο μεταξύ η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο

Α) Για σήμερα Τρίτη (07/02/2023)

1) Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα για την ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Β) Για αύριο Τετάρτη (08/02/2023)

1) Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).