Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που έχει συμβεί! Δυστυχώς...» - Βαρύ το κλίμα στο πλατό του Mega Καλημέρα

«Τι να πει κανείς όταν βλέπει αυτά τα...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που έχει συμβεί! Δυστυχώς...» - Βαρύ το κλίμα στο πλατό του Mega Καλημέρα

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο, τα τελευταία 24ωρα, όλες τις εξελίξεις που έρχονται στο φως όσον αφορά τα θύματα και τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι φονικοί σεισμοί στην Τουρκία. Η Ελεονώρα Μελέτη το πρωί της Τετάρτης 8/2 μη μπορώντας να παραβλέψει τα όσα ακούει και βλέπει ξεκίνησε την εκπομπή της, Mega Καλημέρα, με το συγκεκριμένο θέμα.

Ο πρόλογος της Ελεονώρας Μελέτη

«Για εμάς να ξημερώσει μια ωραία και καλή ημέρα γιατί δυστυχώς με τις εικόνες που βλέπουμε τα τελευταία 24ωρα να έρχονται από Τουρκία κι από Συρία πραγματικά πιάνεται η καρδιά μας. Τι να πει κανείς όταν βλέπει αυτά τα παιδικά ματάκια εγκλωβισμένα κάτω από συντρίμμια, ναι πολύ ευχάριστη είδηση ότι ζουν αυτά τα παιδάκια αλλά όλα τα παράλληλα δράματα που τρέχουνε ταυτόχρονα, το ότι πεθαίνουνε μητέρες, έγκυες, οικογένειες ξεκληρίζονται, δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που έχει συμβεί. Επειδή καταλαβαίνετε ότι είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και θα μας απασχολεί τις επόμενες ημέρες πάμε να ξεκινήσουμε δυστυχώς με μια λίστα νεκρών που δυστυχώς αυξάνεται», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια κι έδωσε πάσα στην δημοσιογράφο της εκπομπής, Ελευθερία, για να αναλύσει το θέμα, μπαίνοντας σε πολύ ανατριχιαστικές λεπτομέρειες...

Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: Μάχη με τον χρόνο – Στους 8.000 οι νεκροί

Στην άνιση μάχη με τον χρόνο για τη διάσωση κι άλλων επιζώντων στα ερείπια των χιλιάδων κατεστραμμένων κτιρίων είναι πλέον για τρίτο 24ωρο τα τουρκικά και τα ξένα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία και τη Συρία, καθώς ο αριθμός των νεκρών από το διπλό πλήγμα του Εγκέλαδου τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Καχραμανμαράς έφτασε τους 8.000.

Εν μέσω παγετού, αλλά ευτυχώς με τον ήλιο να έχει κάνει την εμφάνισή του, τα συνεργεία από το εξωτερικό όλο και αυξάνονται, και «θαύματα» καταγράφονται κάθε ώρα, κατά τα τουρκικά ΜΜΕ, με την ανάσυρση επιζώντων από τα συντρίμμια.

Ήδη η ελληνική ΕΜΑΚ έχει διασώσει τρεις ανθρώπους από τα χαλάσματα στην Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούν), ενώ συρρέουν ειδικοί και διασώστες από πολλές χώρες στην Τουρκία, σε αντίθεση με τη Συρία που το εμπόλεμό της και η στάση της Δαμασκού έχει αποτρέψει την παρουσία πολλών ξένων διασωστών.

Κατά την τουρκική κρατική τηλεόραση ο τελευταίος επίσημος απολογισμός που έχει δοθεί για τις δύο χώρες αγγίζει τους 8.000 νεκρούς, με δεκάδες χιλιάδων να έχουν τραυματιστεί. Ανεπισήμως γίνεται λόγος για ακόμη μεγαλύτερα νούμερα.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι εξαιτίας των σεισμών τουλάχιστον 5.894 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 34.810 τραυματίστηκαν.

Στη Συρία οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 1.932, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που βασίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και διασώστες αργά την Τρίτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, τουλάχιστον 812 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.449 τραυματίστηκαν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στις επαρχίες του Χαλεπίου (βόρεια), της Λαττάκειας (δυτικά), της Χάμας (κεντρικά) και της Ταρτούς (βορειοδυτικά).

Στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών στη βορειοδυτική Συρία, άλλοι 1.120 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 2.500 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τους διασώστες.

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν.