Ασύλληπτος θρήνος! Βυθισμένος στο πένθος ο Σπύρος Μπιμπίλας - Η ανακοίνωση για τον θάνατο του...

Θλίψη!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ασύλληπτος είναι ο θρήνος που βιώνει ο Σπύρος Μπιμπίλας αυτές τις ημέρες, καθώς μετά την ανακοίνωση δύο θανάτων, το βράδυ της Τρίτης 7/2, ξημερώματα Τετάρτης 8/2 ουσιαστικά, ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως έφυγε από τη ζωή άλλος ένας άνθρωπος του καλλιτεχνικού χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως ο Μάκης Πανώριος άφησε την τελευταία του πνοή και μαζί με φωτογραφίες του, έγραψε και ένα συγκινητικό κείμενο για εκείνον.

«Έφυγε ένας αξιόλογος άνθρωπος του θεάτρου και των γραμμάτων. Ηθοποιός, συγγραφέας, εικονογράφος και κριτικός θεάτρου. Πολυσχιδής, υπηρέτησε το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση πλάθοντας ποικίλους ρόλους! Γεννημένος το 1935 θα ταφεί στην πατρίδα του την Κεφαλλονιά.. Καλό ταξίδι αγαπημένε συνάδελφε Μάκη Πανώριε», σημείωσε.

Μάκης Πανώριος πέθανε

Ποιος ήταν ο Μάκης Πανώριος

Ο Μάκης Πανώριος γεννήθηκε το 1935 στην Κεφαλλονιά. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Σχεδίου και Ζωγραφικής ABC και θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου και Σκηνοθεσίας του Πέλου Κατσέλη. Εργάστηκε ως ηθοποιός για δεκαοχτώ χρόνια στο ελεύθερο θέατρο και δέκα χρόνια στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Ως συγγραφέας έγραψε μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, θέατρο, κριτική βιβλίου και κινηματογράφου. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από πεντακόσια βιβλία, έχει επιμεληθεί και προλογίσει περί τα εκατό. Πρώτη θεατρική του εμφάνιση στο έργο "Το τραγούδι του νεκρού αδερφού" του Mίκη Θεοδωράκη, στο ρόλο του Χάρου, το 1962, με το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη. Πρώτη του εμφάνιση στα γράμματα με το μυθιστόρημα "Η κατάκτηση", το 1970.

Συμμετείχε με την ανακοίνωση «30 χρόνια ελληνικής εφ: μια σύντομη ελληνική θεώρηση» στην Ημερίδα για την ελληνική επιστημονική φαντασία που διοργανώθηκε στα Ιωάννινα το Νοέμβριο 1998. Είχε βραβευτεί με τα βραβεία Karel (1993) για την προσφορά του στην επιστημονική φαντασία και τη φανταστική λογοτεχνία και Χρυσό Ικαρομένιππο (1996) για το διήγημά του «Ηθοποιός».