«Οι υπόλοιποι είναι νεκροί, σώθηκε μόνο η...» - Απελπισμένος ο Μπουράκ Χακί με το σεισμό στην Τουρκία

Τραγικές οι δηλώσεις του!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ndp
ndp

Τραγωδία χωρίς τέλος βλέπουμε να ζουν οι Τούρκοι με το σεισμό, που αφαίρεσε χιλιάδες ζωές και παράλληλα άφησε πίσω του συντρίμμια (δείτε εδώ τον αριθμό των νεκρών μέχρι σήμερα).

Οι περιγραφές όσων έζησαν τη φρίκη και είχαν την τύχη να βγουν ζωντανοί σοκάρουν, ενώ παράλληλα και οι μαρτυρίες Τούρκων, που έχασαν δικούς τους ανατριχιάζουν.

«Πολλοί άνθρωποι πέθαναν και αυτό που έμαθα είναι ότι το λιγότερο 2.900 κτίρια κατέρρευσαν. Αυτός είναι ένας τεράστιος αριθμός… Φυσικά λυπάμαι πάρα πολύ. Χάσαμε κάποιους δικούς μας ανθρώπους, χάσαμε κάποιους φίλους. Τα ξαδέρφια της κοπέλας μου (δείτε εδώ ποια είναι η νέα του σύντροφος) ζούσαν σε πόλεις που χτύπησε ο σεισμός και τους χάσαμε, είναι νεκροί.

Υπάρχουν και κάποιες ποδοσφαιρικές ομάδες όπου ακόμα τις αναζητούν, όπως επίσης και μία ομάδα βόλεϊ. Είχα φίλους σε αυτές. Δεν είναι πολύ κοντινοί μου φίλοι, αλλά προσπαθούμε να τους βρούμε.

Έχουμε κάποιες ομάδες στο WhatsApp όπου προσπαθούμε να βρούμε τις τοποθεσίες τους και να τις δώσουμε στην κυβέρνηση και στις ομάδες αναζήτησης. Οι ομάδες αυτές έχουν μία λίστα και προσπαθούν να τους ψάξουν όλους και να τους απεγκλωβίσουν».

3.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει. Οι δρόμοι είναι διαλυμένοι, κάποια αεροδρόμια έχουν προβλήματα. Είναι μία καταστροφή, μία μεγάλη καταστροφή. Δεν μπορείς να φανταστείς… Όταν είσαι μακριά δεν μπορείς να φανταστείς το μέγεθος της συμφοράς. Όταν συμβεί σε σένα, τότε θα καταλάβεις.

Χρειαζόμαστε περισσότερα ασφαλή κτίρια, χρειαζόμαστε περισσότερο έλεγχο. Για παράδειγμα, για την Κωνσταντινούπολη περιμένουν ένα μεγάλο σεισμό και η πόλη προετοιμάζεται γι’ αυτό. Αλλάζουν τα κτίρια. Η Κωνσταντινούπολη ανανεώνεται. Αλλά αυτές οι πόλεις της Ανατολίας δεν μπορώ να πω ότι είναι έτοιμες για έναν σεισμό», είχε πει με μεγάλη συγκίνηση ο Μπουράκ Χακί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο ηθοποιός Μπουράκ Χακί, ο οποίος ζει την απόλυτη φρίκη, αφού όπως περιέγραψε την Τετάρτη 8/2 στο Πρωινό, έχει χάσει άτομα από το περιβάλλον του.

Οι νέες δηλώσεις του Μπουράκ Χακί για το σεισμό στην Τουρκία

«Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση, είναι ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει γίνει τα τελευταία 100 χρόνια και έγιναν δύο στη σειρά διαφορετικοί την ίδια μέρα. Περίπου 6.000 κτίρια κατέρρευσαν ολοσχερώς. Είναι μία καταστροφή και όπως ξέρετε έχει πολύ κρύο, με μείον βαθμούς Κελσίου, έτσι χρειαζόμαστε πολλή βοήθεια για να τους σώσουμε.

Τα ξαδέρφια της συντρόφου μου, έξι άτομα μάθαμε από τις ειδήσεις ότι σκοτώθηκαν και σώθηκε μόνο η κόρη, οι υπόλοιποι είναι νεκροί. Φυσικά κι εκείνη έκλαιγε όλη μέρα χθες, πρόκειται για μεγάλη τραγωδία.

Προσπαθούμε ναι, είμαστε στην Κωσταντινούπολη, κάποιοι φίλοι μας δουλεύουν σε κοινωνικές υπηρεσίες και προσπαθώ να συνεργαστούμε αλλά για παράδειγμα στην πόλη Χατάι που έχει μεγάλο αριθμό πληθυσμού, όλοι οι δρόμοι έχουν καταρρεύσει. Έχουν χαλάσει τα αεροδρόμια, έχουν γκρεμιστεί δεν υπάρχουν πτήσεις σήμερα προσπαθούν να φτάσουν εκεί με πλοία και άλλους τρόπους», είπε ο Μπουράκ Χακί.