«Πέτρο Φιλιππίδη σε πιστεύω και θα πάμε μαζί μέχρι τέλους» - Ο Δημητρακόπουλος τα πήρε με την εισαγγελέα!

Οι ατάκες που ειπώθηκαν στο δικαστήριο λίγο πριν την τελική απόφαση!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Πέτρο Φιλιππίδη σε πιστεύω και θα πάμε μαζί μέχρι τέλους» - Ο Δημητρακόπουλος τα πήρε με την εισαγγελέα!

Η χθεσινή ημέρα 8/2 ήταν μεγάλη τόσο για τον Πέτρο Φιλιππίδη όσο και για τα θύματα! Η διαδικασία ήταν πολύωρη με ένταση, απογοήτευση, ανακούφιση αλλά και με πολλά νεύρα ειδικά από τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο τον συνήγορο του κατηγορούμενο!

Συγκεκριμένη, όταν στο άκουσμα της απόφασης ότι κρίθηκε ένοχος για δυο απόπειρες ο συνήγορος ζήτησε ελαφρυντικά και η εισαγγελέας πρότεινε να μη γίνουν δεκτά, ο κ. Δημητρακόπουλος μίλησε έντονα προς εκείνη.

Τι ειπώθηκε στη δίκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Πρόεδρος έδρας: Η απόφασή μας είναι ομόφωνη! Κηρύσσει τον Πέτρο Φιλιππίδη αθώο για το βιασμό λόγω αμφιβολιών και ένοχο για την απόπειρα βιασμού της δεύτερης και της τρίτης καταγγέλλουσας.

Μ.Δ.: Η ετυμηγορία είναι σεβαστή αλλά θα γίνει αντικείμενο κριτικής γιατί και στις δυο κοπέλες άνοιξε την πόρτα να φύγουν όταν δεν ανταποκρίθηκαν. Δεν έχετε έναν άνθρωπο ο οποίος σάπισε στο ξύλο τα θύματά του. Κάνω έκκληση στο δικαστήριο για ελαφρυντικά. Έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Δεν πιστεύω πως θα βγάλετε απόφαση ότι δεν έχει σύννομο βίο επειδή υπήρξε άπιστος;

Εισαγγελέας: Κατά την γνώμη μου πρέπει να απορριφθούν τα ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση.

Μ.Δ.: Ποιος είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης; Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του. Η εισαγγελέας ανέφερε την Εβελίνα Παπούλια που από το 1996 καταγγέλλει ένα περιστατικό; Επειδή η Παπούλια είχε πει ότι το 1996 έδειχνε τα γεννητικά του όργανα; Θα έχετε αιτιολογία για μια πράξη του 1996; Δεν περίμενα να ακούσω αυτό από εσάς κυρία εισαγγελέα. Ακόμα κι αν έχει συμβεί αυτό το περιστατικό έχει σχέση με βιασμό; Ελπίζω την απόφασή σας να μην την βρείτε μπροστά σας. Τον κρίνατε ένοχο για δυο πράξεις του 2010 και του 2014. Όλοι είπαν ότι δεν είχαν ακούσει κάτι μεμπτό για γενετήσια συμπεριφορά. Η Δανδουλάκη μίλησε για φλερτ (δείτε εδώ την κατάθεσή της). Η Δροσάκη είπε ότι την φλέρταρε. Μίλησαν για βία; Η Δροσάκη δε μιλάει για γενετήσια πράξη απλά η συμπεριφορά ήταν καταπιεστική. Γράψατε ιστορία σήμερα που τον κρίνατε ένοχο για δυο απόπειρες βιασμού. Το εφετείο θα γκρεμίσει την απόφασή σας.

Π.Ε.: Το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα το αίτημα περί ελαφρυντικών.

Εισαγγελέας: Προτείνω να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 6 ετών για κάθε πράξη.

Μ.Δ.: Σας ενδιαφέρει αν αύριο ακούσετε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έπαθε καρδιακή προσβολή; Θα κοιμάστε ήσυχα; Είναι για φυλακή αυτές οι δυο απόπειρες; Έστω και τελευταία στιγμή βάλτε ποινή φυλάκισης, όχι κάθειρξης. Πέτρο Φιλιππίδη εγώ έχω πιστέψει για εσένα ότι είσαι αθώος!

Ενώ συνεχίστηκαν οι διάλογοι, όπως θα ακούσετε στο παρακάτω βίντεο, με περισσότερη ένταση