''Ρίγη συγκίνησης'' με την κίνηση του ΑΝΤ1 - Ανακοινώθηκε πως θα...

Δείτε αναλυτικά τι ετοιμάζει το κανάλι

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
''Ρίγη συγκίνησης'' με την κίνηση του ΑΝΤ1 - Ανακοινώθηκε πως θα...

Μεγάλη κινητοποίηση παρατηρείται από την ημέρα, που έγινε γνωστός ο θανατηφόρος σεισμός σε Τουρκία και Συρία με χιλιάδες κόσμο να χάνει τη ζωή του, ενώ παράλληλα πολλοί παραμένουν και οι αγνοούμενοι.

Η Ελλάδα από τη μεριά της έχει αποστείλει στα χαλάσματα άντρες της ΕΜΑΚ, ενώ γίνονται προσπάθειες από φορείς να συλλεχθούν είδη πρώτης ανάγκης, ως ένδειξη βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.

Μάλιστα την Παρασκευή 10/2 έγινε γνωστό, πως ο όμιλος ΑΝΤ1 κάνει ολόκληρη εκστρατεία με σκοπό να ενισχυθεί η συλλογή αγαθών, εκδίδοντας και αναλυτική ανακοίνωση για όσα έκανε και αναμένεται να κάνει στο μέλλον σε ένδειξη αλληλεγγύης (δείτε εδώ τι συνέβη με τους 2 Έλληνες αγνοούμενους).

Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για το σεισμό στην Τουρκία

«Σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, αναχώρησε οδικώς για τις πληγείσες περιοχές η πρώτη μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια με 40 τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, που ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συγκέντρωσαν και θα παραδώσουν απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί στις σεισμόπληκτες περιοχές, στέκεται στο πλευρό των πληγέντων και, σε συνεργασία με τον «Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό», συνεχίζει να απευθύνει κάλεσμα στους συμπολίτες μας για συγκέντρωση οικονομικής και κάθε άλλης βοήθειας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την αμέριστη στήριξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, μεριμνά για την οικονομική ενίσχυση των σεισμοπαθών, μέσω δωρεών στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα: EUROBANK

Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013

IBAN: GR2602602400000300201205013

Ένδειξη: «Σεισμός»

Επίσης, συγκεντρώνει ανθρωπιστικό υλικό, που θα ενισχύσει άμεσα τους πληγέντες: Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.), υπνόσακοι και κουβέρτες (μη μεταχειρισμένα), είδη ατομικής υγιεινής.

Ακολουθούν τα σημεία συγκέντρωσης, για όσους πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν:

Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι

Κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. Άστρους 111-113, Κολωνός (Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30, Τηλ: 210 5147300)

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ έχει τα αντανακλαστικά στις έκτακτες καταστάσεις και ανταποκρίνεται πάντα, μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες, στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και εθνικότητας», αναγράφει η ανακοίνωση του ΑΝΤ1.

ΑΝΤ1 - Σεισμός Τουρκία