«Δεν αντέχω! Είναι τόσο δύσκολο» - Βουρκωμένη στον αέρα του ΣΚΑΙ η Μαρία Μπακοδήμου

«Πήγα σπίτι μου πριν μερικές μέρες και...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Δεν αντέχω! Είναι τόσο δύσκολο» - Βουρκωμένη στον αέρα του ΣΚΑΙ η Μαρία Μπακοδήμου

Βαθιά συγκινημένη και στεναχωρημένη εμφανίστηκε σήμερα 11/2 το πρωί η Μαρία Μπακοδήμου στην έναρξη της εκπομπής «Γεια σου», ενώ σε αντίστοιχη διάθεση ήταν και η Σίσσυ Χρηστίδου στην εκπομπή της -δείτε εδώ.

Η παρουσιάστρια του ΣΚΑΙ συγκεκριμένα, μετά από ένα βίντεο για τον σεισμό στη Τουρκία, δεν άντεξε, συγκινήθηκε και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Συγκινημένη στην έναρξη της εκπομπής της η Μαρία Μπακοδήμου

«Όσες φορές έχω πέσει πάνω σε τέτοιο ρεπορτάζ, δεν αντέχω. Είναι τόσο δύσκολο γιατί σκέφτεσαι και το μετά. Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που έφυγαν, είναι και αυτοί που έμειναν. Είδα κάποιους που κοιμόντουσαν στα χαλάσματα και είχαν μόνο το μαξιλάρι τους.

Πήγα σπίτι μου πριν μερικές μέρες, έκανα μπάνιο και την ώρα που βγήκα από το μπάνιο ένιωσα ενοχή γιατί έχω όλα αυτά που αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν αυτή τη στιγμή. Βέβαια, συνήλθα από αυτό το ενοχικό και κατάλαβα ότι οποιαδήποτε στιγμή όλα μπορούν να ανατραπούν και γι’ αυτό πρέπει να χαιρόμαστε αυτό που έχουμε. Είναι πολύ σπουδαίο να ζούμε τη ζωή μας να τη χαιρόμαστε», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Μπακοδήμου.

Η έκταση της καταστροφής από τον σεισμό στην Τουρκία

Ο μέχρι τώρα απολογισμός από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της περασμένης Δευτέρας (και τον μετασεισμό των 7,5 Ρίχτερ που θα ακολουθούσε εννέα ώρες μετά, περίπου 95 χιλιόμετρα βορειότερα), είναι αν μη τι άλλο σοκαριστικός: Περισσότεροι από 22.000 οι νεκροί, δεκάδες χιλιάδες οι τραυματίες, δεκάδες χιλιάδες οι αγνοούμενοι και χιλιάδες τα κατεστραμμένα κτήρια.

«Ενας από τους ισχυρότερους σεισμούς που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Τουρκία σημειώθηκε τη Δευτέρα, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους και καταστρέφοντας πυκνοκατοικημένες περιοχές», σημειώνουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, παρουσιάζοντας μια σειρά από χάρτες στους οποίους αποτυπώνεται η έκταση των περιοχών που έχουν επηρεαστεί από τις σεισμικές δονήσεις σε νότια και νοτιοανατολική Τουρκία και βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί κατακόρυφα τα επόμενα 24ωρα, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν το έργο της διάσωσης.

Οι περιοχές της Τουρκίας που βρέθηκαν κοντά στο επίκεντρο των δονήσεων ήταν -σε μεγάλο βαθμό- φτωχές και υποβαθμισμένες, ενώ και η βόρεια Συρία που επλήγη είναι μια περιοχή που μετρά ήδη σοβαρές πληγές από τον συριακό εμφύλιο, τις αεροπορικές επιδρομές, τους βομβαρδισμούς και τις συγκρούσεις των περασμένων ετών.

Σημειώνεται ότι και οι περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από τις σεισμικές δονήσεις φιλοξενούσαν πολλούς Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι -όσοι εξ αυτών έχουν επιβιώσει- τώρα είναι διπλά εκτοπισμένοι.