Το αποκάλυψε στα 14 του - Η στιγμή που ο Κατινάκης μίλησε για την σεξουαλικότητα του στον πατέρα του

«Από μικρή ηλικία είχα προβληματισμούς»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Το αποκάλυψε στα 14 του - Η στιγμή που ο Κατινάκης μίλησε για την σεξουαλικότητα του στον πατέρα του

Το μεσημέρι της Κυριακής (13/2) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Δύο στη 1» βρέθηκε καλεσμένος ο Γιάννης Κατινάκης. Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός, που πρόσφατα είχε μιλήσεις για γνωστό παρουσιαστή της τηλεόρασης (δείτε εδώ ποιον έκραξε) μίλησε στην παρουσιάστρια της ΕΡΤ για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά και την αγάπη που έχει στην οικογένεια του.

Βέβαια, ο Γιάννης Κατινάκης αναφέρθηκε και στον τρόπο που ο πατέρας του, αν και ήταν σε αρκετά μικρή ηλικία, τον ρώτησε για την σεξουαλικότητα του.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Κατινάκη για την οικογένεια του

«Από μικρή ηλικία είχα προβληματισμούς, δεν θυμάμαι να είχα στιγμές ξεγνοιασιάς. Δεν αναζήτησα ποτέ την σεξουαλική μου ταυτότητα, ήταν πιο ξεκάθαρα αυτά για μένα. Στο γυμνάσιο συνειδητοποίησα ότι αυτό που είμαι δεν θα έχει εύκολο δρόμο, εισέπραξα μίσος και απομόνωση.

Έκανα απουσίες γιατί το μίσος που δεχόμουν ήταν αφόρητο. Συγκεκριμένα παιδιά με περίμεναν κάθε μέρα στην πόρτα του σχολείου για να με χτυπήσουν. Οι δάσκαλοι τα έβλεπαν όλα αυτά. Η διευθύντρια του σχολείου έκανε σύσταση σε μένα να μην είμαι τόσο κουνιστός», είπε ο Γιάννης Κατινάκης.

Ο Γιάννης Κατινάκης είπε επίσης: «Ο πατέρας μου με ρώτησε στα 14 μου αν είμαι γκέι και του είπα ναι. Ο πατέρας μου είναι βράχος, ποτέ δεν με έκανε να νιώσω ότι ξεχωρίζω λόγω της φύσης μου. Η μαμά μου είναι η αδυναμία μου. Δεν μπαίνω στα μέσα μεταφοράς γιατί φοβάμαι μια επίθεση, μια κουβέντα. Δεν είμαι κάθε μέρα δυνατός για να αντέξω τα σχόλια. Κάποιος που μου φερόταν άσχημα στο σχολείο μού ζήτησε συγγνώμη».

Να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν, ο Γιάννης Κατινάκης είχε μιλήσει για την σχέση που έχει με τον πατέρα του, αφού του αποκάλυψε τις ερωτικές του προτιμήσεις.

«Ο πατέρας μου είναι η κολόνα μου. Δεν θα ήθελα να μου λένε “μπράβο” για τον μπαμπά μου, γιατί θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι ο κάθε μπαμπάς θα έπρεπε να είναι έτσι, με ανιδιοτελή αγάπη, οπότε είναι ένας γονιό με όλη τη σημασία της λέξης», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Και συνέχισε: «Πέρασα πολύ δύσκολα ως ένα διαφορετικό παιδί και η αλήθεια είναι ότι τα τραύματα αυτά έχουν γράψει μέσα μου, δηλαδή θυμάμαι χαρακτηριστικά στην 1η γυμνασίου που πήγαινα να περάσω την πόρτα του σχολείου και με περίμεναν έξω παιδιά για να με κοροϊδέψουν και να με χτυπήσουν. Οι καθηγητές μου έλεγαν μάζεψε τη συμπεριφορά σου, μην είσαι τόσο κραυγαλέος. Καμία σύσταση στα παιδιά που ασκούσαν βία».

Έπειτα πρόσθεσε: «Δεν είχα σκεφτεί να αλλάξω, είχα σκεφτεί όμως ότι φταίω, γιατί όταν είσαι 13 ετών και δέχεσαι ένα τεράστιο κύμα μίσους, παθαίνεις σοκ. Δεν κινούμαι ποτέ με τα μέσα παίρνω μόνο ταξί και αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, φοβάμαι να περπατήσω στο δρόμο, μόνος μου, απροστάτευτος».

Ο πατέρας του Γιάννη Κατινάκη, από την άλλη πλευρά, θέλησε να έκφράσει τον τρόπο που αντιμετώπισε την σεξουαλική ταυτότητα του γιου του: «Όταν δεν σου ανοίγεται το παιδί δεν μπορείς να του κάνεις πιεστικές ερωτήσεις και να το φέρεις σε μία διαδικασία που στην ουσία θα είναι σαν να μεταφέρεις αυτό που υφίσταται στο σχολείο και από την οικογένεια. Του δίνεις τη δυνατότητα να σου μιλήσει, σέβεσαι αν δεν θέλει και απλά του δείχνεις ότι είσαι εκεί ότι και να συμβεί».

Στο τέλος, μάλιστα, ανέφερε κάτι πολύ σημαντικό: «O Γιάννης είναι μία δύσκολη προσωπικότητα γενικότερα, αλλά θεωρώ ότι έχω ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα απέναντί του. Επειδή ήμουν δάσκαλος περίπου 40 χρόνια και συναναστρεφόμενος παιδιά, αντίστοιχης ηλικίας με του Γιάννη με μάθανε ακούω και δεν μου αρέσει να κάνω κρίσεις στον άλλον. Κριτικάρω τον εαυτό μου, πριν μπω στη διαδικασία να κριτικάρω κάποιον άλλο»