Φώτης Σεργουλόπουλος: «Δε μπορώ να είμαι...» - Οι "αιχμηρές" δηλώσεις του παρουσιαστή για την Eurovision

«Υπήρχε μία περίοδος... σκοτώστε τους! Το λέω ειλικρινά, περάσαμε πολύ δύσκολα»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Φώτης Σεργουλόπουλος: «Δε μπορώ να είμαι...» - Οι

Το πρωί της Δευτέρας (13/2) στην ψυχαγωγική εκπομή «πρωιαν σε είδον την μεσημβρίαν» ασχολήθηκαν με την πολυσυζητημένη Eurovision 2023, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγο καιρό (δείτε εδώ πότε). Πιο συγκεκριμένα, οι παρουσιαστές της ΕΡΤ, μίλησαν για τις ελληνικές συμμετοχές στον διαγωνισμό τραγουδιού, από το 2006 έως το 2016.

Τα σχόλια του Φώτη Σεργουλόπουλου για την Eurovision

Οι δύο παρουσιαστές, συζητώντας για την περίοδο που ο μουσικός διαγωνισμός μονοπωλούσε το ενδιαφέρον στα media, αναφέρθηκαν στα σκληρά δημοσιεύματα που γράφονταν και τις εκπομπές που περνούσαν τους συμμετέχοντες κυριολεκτικά από… κόσκινο.

«Υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη ένταση από τα media το 2006, το 2007, το 2008… υπήρχε μία περίοδος «σκοτώστε τους!», εγώ το λέω ειλικρινά. Το ότι τα κανάλια έστελναν μία αποστολή στο μέρος που γινόταν η Eurovision μόνο και μόνο για να καταστρέψουν τη συμμετοχή ήταν κάτι το οποίο το έζησα και ήταν μοναδικό» αποκαλύπτει ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Είναι πάρα πολύ σοβαρό το ρήμα που χρησιμοποιώ, γιατί περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα. Το θεωρώ ηθελημένο, υπήρχε μία διάθεση να βρωμίσουν, να απαξιώσουν τη συμμετοχή και αυτό είχε πάρα πολύ μεγάλο αντίκτυπο στους καλλιτέχνες» πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Όταν, ας πούμε, η Καλομοίρα, που είχε μία πάρα πολύ ωραία εμφάνιση και το δούλεψε, συγκεκριμένο κανάλι έβαζε τη Θώδη να την κοροϊδεύει, ήταν μία μεθοδευμένη επίθεση… και στα πρόσωπα και γενικά σε όλο. Αυτό σταμάτησε από κάποια στιγμή και μετά» τόνισε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Όσον αφορά τα αγαπημένα τους κομμάτια από εκείνη την περίοδο, η Τζένη Μελιτά ξεχωρίζει το «Alcohol is Free» των Koza Mostra και του Αγάθωνα Ιακωβίδη, ενώ ο Φώτης Σεργουλόπουλος το «Yassou Maria» του Σαρμπέλ.

«Δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός, διότι το 2007 έκανα τον Ελληνικό Τελικό και την αναμετάδοση στη Eurovision για την ΕΡΤ. Αυτή η συμμετοχή εμένα μου χάρισε αυτή τη φιλία με αυτόν τον άνθρωπο και αυτή την οικογένεια. Δεν το χαρίζω σε κανέναν αυτό» εξομολογείται ο παρουσιαστής.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για το σκάνδαλο με τον 16χρονο εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Eurovision

«Ας σημειωθεί δε εξάλλου ότι θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι σε περίπτωση που από οποιαδήποτε ενέργειά σας δημιουργηθεί ζήτημα σχετικά με την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού, δεδομένου αφ’ ενός μεν του υψηλού κόστους με το οποίο έχει επιβαρυνθεί η ΕΡΤ για τη συμμετοχή της στον εν λόγω διαγωνισμό, αφ’ ετέρου δε των στενών χρονικών ορίων που τάσσονται από τους κανονισμούς της EBU για την αποστολή μιας ολοκληρωμένης συμμετοχής της χώρας μας στον ανωτέρω διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένου και του video clip. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι επικυρωμένα αντίγραφα των οικείων πρακτικών είναι στη διάθεσή σας», αναγραφόταν χαρακτηριστικά.

«Η ΕΡΤ δεν τήρησε τη διαδικασία και ουσιαστικά σε κάποια πράγματα μας επιβεβαιώνει», σχολίασε τότε από την πλευρά του ο δικηγόρος της Melissa Mantzoukis, Χρήστος Ζωτιάδης.