«Μπαμπά μου ξέρω αν σηκωθείς...» - "Ραγίζει" καρδιές ο σύζυγός της Ήβης Αδάμου, Μιχάλης Κουϊνέλης

Το νέο κομμάτι που κυκλοφόρησε αποκλειστικά αφιερωμένο στον πατέρα του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Ένα νέο τραγούδι κυκλοφόρησε ο Μιχάλης Κουϊνέλης, μέσα από το οποίο προκάλεσε ρίγη συγκίνησης, με τον ίδιο να προχωρά σε κατάθεση ψυχής. Συγκεκριμένα, το κομμάτι αυτό το αφιερώνει αποκλειστικά στον πατέρα του.

Συγκεκριμένα, το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας του γνωστού στο ευρύ κοινό ως Stavento, αλλά και τα εγκαίνια της «Opap Arena» αποτέλεσαν έμπνευση για το νέο του κομμάτι, με τίτλο «Μπαμπά μου Ξέρω».

«Μπαμπά μου ξέρω αν σηκωθείς, θα πάμε στη Αγιά Σοφιά την ΑΕΚάρα για να δεις», αναφέρει χαρακτηριστικά. Το τραγούδι μετρά ήδη χιλιάδες views και εκατοντάδες σχόλια. Χιλιάδες likes και σχόλια όμως έχει συγκεντρώσει και η τελευταία του φωτογραφία με την Ήβη Αδάμου μπροστά από το τζάκι του σπιτιού τους (δείτε την εδώ).

Το συγκινητικό τραγούδι του Μιχάλη Κουϊνέλη για τον πατέρα του

Λίγα λόγια για την ζωή του

Το 1997, σε ηλικία 18 ετών, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει ηχοληψία και εκείνη την περίοδο εντάχθηκε στην ομάδα Freestyle Productions, εντός της οποίας άρχισε να ασχολείται συστηματικά με το hip hop. Εκεί απέκτησε και το ψευδώνυμο Μέθυσος (ΜΕΘ). Δούλευε αργότερα και ως εικονολήπτης.

Το 1997 εντάχθηκε στο νεοσύστατο τότε συγκρότημα της Freestyle, Βαβυλώνα. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP/CD από την Minos EMI, με τίτλο "Βαβυλώνα", ενώ η πρώτη δουλειά τους μεγάλου μήκους, το "Αρχή Επί Τέλους" κυκλοφόρησε αργότερα την ίδια χρονιά. Το 1999, κυκλοφόρησε η δεύτερη δουλειά τους, το "Κουαρτέτο των στοιχείων".

Το συγκρότημα κλονίστηκε το 2000 όταν πέθανε ο Πυροβάτης, το παλαιότερο μέλος του, από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Την ίδια περίοδο, ο Κουϊνέλης ήρθε σε σύγκρουση με τον B.D. Foxmoor, τον ιθύνοντα νου της Freestyle, λόγω της καλλιτεχνικής κατεύθυνσης προς την οποία έσπρωχνε το συγκρότημα ο τελευταίος, και αποχώρησε μαζί με άλλα δύο μέλη. Επέστρεψε στα τέλη του 2001 και συμμετείχε στον τέταρτο δίσκο του συγκροτήματος, "Επί Τέλους" που κυκλοφόρησε το 2002. Η επανασύνδεση δεν ευδοκίμησε και ο Κουινέλης αποχώρησε οριστικά από τη Freestyle Productions. Έχει συνεργαστεί και με το συγκρότημα "Active Member" στο άλμπουμ "Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες".

Το 2004, ο Κουινέλης δημιούργησε το συγκρότημα Stavento μαζί με τον Βαγγέλη Γεωργαντζή. Ο πρώτος τους δίσκος, "Το πιο γλυκό μεθύσι" κυκλοφόρησε το 2005 και το 2006 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος ο "Γρίφος". Το συγκρότημα γνώρισε ευρύτερη επιτυχία με το Σήμερα το γιορτάζω του 2008 που περιείχε την επιτυχία Μέσα Σου, ένα ποπ κομμάτι με φωνητικά του Κουινέλη και της Αλεξάνδρας Κόνιακ.