«Τον θυμάμαι και σκέφτομαι...» - Η σπάνια εξομολόγηση του Σπύρου Παπαδόπουλου για τον θάνατο του αδερφού του

«Το πένθος που έβλεπα στο σπίτι και στους γονείς μου ήταν κάτι πολύ δύσκολο...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Τον θυμάμαι και σκέφτομαι...» - Η σπάνια εξομολόγηση του Σπύρου Παπαδόπουλου για τον θάνατο του αδερφού του

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Σπύρος Παπαδόπουλος, στον Τάσο Τρύφωνος και στην εκπομπή ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ στον ALPHA Κύπρου. Ο γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής που πρόσφατα έγινε μια ανακοίνωση για αυτόν (δείτε εδώ τι) αποκαλύπτει την τυχαία συνάντηση που τον έφερε στον δρόμο του θεάτρου ενώ μιλά και για τη γνωστή ηθοποιό Δήμητρα Παπαδοπούλου με την οποία τον συνδέει μία όμορφη, καρμική σχέση.

Την ίδια στιγμή, ο Σπύρος Παπαδόπουλος αναφέρεται στην σοβαρή περιπέτειά του με τον καρκίνο, τη σχέση του με την πρώην σύζυγό του Αθηνά Τσιλύρα και τον γιο του Αλέξανδρο, καθώς και την επιστροφή του σε τηλεοπτική σειρά, μετά από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια. Τι λέει για την επιτυχία της ανατρεπτικής σειράς «Κάνε ότι κοιμάσαι» και για αυτούς που θεωρούν ότι είναι παρουσιαστής και όχι ηθοποιός; Πώς σχολιάζει το τηλεπαιχνίδι «Εκατομμυριούχος», του οποίου παρουσιαστής είναι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Η σπάνια εξομολόγηση του Σπύρου Παπαδόπουλου για τον θάνατο του μικρού του αδερφού

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος φανερώνει κι ένα κρυμμένο «τραύμα». Το θάνατο του μικρότερου του αδελφού Αλέξανδρου όταν ο ίδιος ήταν 9 και ο αδελφός του 6 ετών και μιλά για εκείνες τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας του. «Το πένθος που έβλεπα στο σπίτι και στους γονείς μου μετά το θάνατο του μικρού μου αδελφού ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Μέχρι σήμερα τον θυμάμαι και πολλές φορές σκέφτομαι «τώρα ο Αλέξανδρος θα ήταν τόσο χρόνων», «τι θα έλεγε ο Αλέξανδρος αν ζούσε τώρα;». «Το όνομα του γιου μου είναι από τον μικρό μου αδελφό».

Η δύσκολη περίοδος που πέρασε μετά το διαζύγιο

Το πρωί του Σαββάτου (4/2) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Μαμάδες» βρέθηκε καλεσμένος ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ για όλους και για όλα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Παπαδόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ήμουν πάντα φανατικά εναντίον του γάμου γιατί δεν μου αρέσει ο γάμος. Δεν ξέρω γιατί. Πάντα είχα ένα θέμα με τον χρόνο, ότι αφήνει μια σκόνη πάνω στους ανθρώπους για την οποία αισθάνεσαι λίγο χαζός. Είσαι μια μαριονετούλα που σαν να λέει κάποιος από πάνω «κοίταξε τους, αυτοί οι δυο τώρα είναι ερωτευμένοι… ελάτε, παιδιά, να σας τους δείξω και μετά από δέκα χρόνια για να δείτε». Δεν μου άρεσε, λοιπόν, από εγωισμό να είμαι ένα υποκείμενο αυτού του νόμου. Έκανα όμως δυο γάμους».

«Μετά το διαζύγιο δεν βρήκαμε εύκολα τον δρόμο να παραμείνουμε οικογένεια, απλά ήταν πολύ μεγάλη η αγάπη και των για το παιδί και τελικά αυτό υπερίσχυσε. Μετά πέρασε και λίγο ο χρόνος οπότε εξομαλύνθηκαν τα πράγματα, αμβλύνθηκαν οι γωνίες και έγιναν όλα ωραία και πολιτισμένα, όπως θα έπρεπε να είναι».

«Γονιός είσαι δια βίου, δεν το συζητάω, και βλέπω αυτό που κοροϊδεύαμε. Μου έλεγε, ας πούμε, η μάνα μου, όταν ήμουν 35 χρονών, πως της έλεγαν «τι καλός που είναι στο θέατρο ο γιος σου» και τους απαντούσε, «ποιο θέατρο ρε παιδιά, το θέμα είναι να βάζει το μπουφάν του». Αυτό το γραφικό, ναι, αλλά έτσι είναι. Δια βίου είσαι γονιός και ας είναι 60 χρονών ο γιος σου και εσύ ας είσαι 96″ πρόσθεσε, επίσης, ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.