Σε δημοπρασία τα παπούτσια του για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας - Ρίγη συγκίνησης με την κίνηση του Μίλτου Τεντόγλου

Οι πρώτες του δηλώσεις μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σε δημοπρασία τα παπούτσια του για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας - Ρίγη συγκίνησης με την κίνηση του Μίλτου Τεντόγλου

Στην Ελλάδα επέστρεψε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά το ρεκόρ που έκανε στα 8,41 στη Βόρειο Γαλλία. Φυσικά, κατά την άφιξή του στην χώρα μίλησε στους δημοσιογράφους και σχολίασε και το άκυρο άλμα που του χρέωσαν --δείτε εδώ τα σχόλια στο Twitter.

Ρίγη συγκίνησης με την κίνηση του Μίλτου Τεντόγλου μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα

«Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε, ήταν προσβολή και για άλλους αθλητές και για αυτό πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Καλά οι Έλληνες, εντάξει… Γέλασα πολύ, δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ όλους. Ψάχνονταν, δεν ήξεραν τι τους γίνεται και τελικά είπαν ότι απαγορεύεται αυτό το καρφί στο παπούτσι, αλλά το θεώρησα αδικία, γι’ αυτό κι έκανα αυτή την ανάρτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος αθλητής.

Μάλιστα, ο ίδιος μαζί με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι, προχώρησαν σε μια σημαντική πρωτοβουλία, όπως ανακοίνωσαν στις τηλεοπτικές κάμερες. Συγκεκριμένα, ο δεύτερος αποκάλυψε πώς τα παπούτσια για τα οποία ακύρωσαν το άλμα των 8,40 θα δοθούν σε δημοπρασία για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας» είπε ο Γιώργος Πομάσκι.

Τι ακριβώς συνέβη με τον Μίλτο Τεντόγλου και τα παπούτσια

Στο άλμα του στο Τορούν, ο Τεντόγλου φορούσε τα παπούτσια Adidas στην έκδοση Black Panther. μια Limited Edition σειρά αγωνιστικών παπουτσιών και όπως προέκυψε αργότερα, τα παπούτσια αυτά είναι το μοντέλο Ambition 2 που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες μήκους.

«Έτσι, η World Athletics έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα για παπούτσια και τον αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια spikes παπούτσια είναι εντάξει ή όχι για τους αθλητές.

Νομίζουν ότι το πάχος της πλάτης του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά κάνει την ακίδα βαριά και δύσκολο να τρέξει.

Μου ακυρώνουν το άλμα 8,40 γιατί φοράω το spike παπούτσι στην 1η φωτογραφία . Ενώ τα άλλα δύο spike παπούτσια είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Παρεμπιπτόντως, οι πρώτες 2 φωτογραφίες είναι ίδιο μοντέλο αλλά διαφορετικού χρώματος.Ελέγξατε τα καρφιά των παλιών δίσκων; Είχαν λέιζερ στην πλακέτα; Νομίζω ότι θα πρέπει να έχετε άτομα στην ομάδα σας που έχουν εμπειρία με το άθλημα. Είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές.

Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Είναι απλά άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια αλλά έχουν διαφορετικό χρώμα οπότε είναι “εγκεκριμένο”», είχε γράψει ο Μίλτος χαρακτηριστικά μετά την ακύρωση του άλματός του.