Eurovision 2023: «Τα πράγματα έγιναν...» - Η απάντηση της Μαρίας Καζάκου για την επιλογή του τραγουδιού της Ελλάδας

«Εγώ δεν είμαι υπεύθυνη για αυτή τη διαδικασία αλλά επειδή...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Eurovision 2023: «Τα πράγματα έγιναν...» - Η απάντηση της Μαρίας Καζάκου για την επιλογή του τραγουδιού της Ελλάδας

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 17/2 η Μαρία Κοζάκου. Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός, που έχει μεταδώσει τον διαγωνισμό της Eurovision για την ΕΡΤ μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη, θέλησε να ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από την επιλογή του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, μετά τον σάλο και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών -δείτε εδώ την απάντηση του καναλιού.

Να υπενθυμίσουμε πως η "αντίπαλός" του φετινού εκπροσώπου μας, Melissa Mantzoukis έστειλε εξώδικό στην ΕΡΤ και έφτασε την υπόθεση στα άκρα (δείτε εδώ τι ζητά από το κανάλι). Πιο συγκεκριμένα, η ίδια θεωρεί πως ο κρατικός σταθμός δεν φέρθηκε τίμια και κατέληξε να "μαγειρεύει" τα ποσοστά της ψηφοφορίας ώστε να βγει ο 16χρονος κινητής και να φανεί πως ήταν δίκαιο.

Η απάντηση της Μαρίας Κοζάκου για την Eurovision 2023

«Ήταν μία ωραία ιδέα που υλοποιήθηκε με έναν τρόπο που θα ‘πρεπε να είναι πιο μαζικός, πιο αντιπροσωπευτικός, με μεγαλύτερα αντιπροσωπευτικά κριτήρια. Τώρα ήταν λίγο πιο euro-fan, λίγο πιο συγκεντρωμένος ο κόσμος. Αλλά είναι άνθρωποι που το αγαπούν ούτως ή άλλως αυτό το προϊόν.

Νομίζω ότι πήγε καλά. Το τραγούδι που τελικά θα μας εκπροσωπήσει ήταν πάρα πολύ ψηλά στις προτιμήσεις και της επιτροπής της ΕΡΤ και της επιτροπής κοινού των 70 ατόμων. 70 άτομα ήταν, δεν ήταν πολλά, και η αντιπροσωπευτικότητά τους ήταν μόνο ως προς την ηλικία» ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Έπειτα, απάντησε και στα δημοσιεύματα και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού:

«Εγώ δεν είμαι υπεύθυνη για αυτή τη διαδικασία αλλά επειδή έχουμε μία ζεστή σχέση με τους Euro-fans, ξέρω ότι ξέρουν πως αυτό που θα τους πω είναι αυτό και τίποτα λιγότερο. Έχουμε σχέση σεβασμού και αγάπης, πολύ διακριτική και τρυφερή. Τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως είπε η ΕΡΤ εξ αρχής.

Η ένσταση είναι ότι το τραγούδι που τελικώς πηγαίνει δεν βγήκε πρώτο στην επιτροπή των 70. Ουδείς είπε ποτέ σε κανένα σημείο της διαδικασίας ότι αυτό που θα ψηφίσει το κοινό είναι αυτό που θα πήγαινε. Γίνεται ένας συμψηφισμός. Το τραγούδι που δεν πήγε τελικά, το Liar, που ενίσταται κιόλας αυτή η πλευρά, δεν συγκέντρωσε στην τελευταία βαθμολογία επτά 8άρια. Ήταν αδύνατο να δώσουμε 12-10-8, γιατί όταν βαθμολογήσαμε εμείς μετά την Επιτροπή Κοινού, έπρεπε κι εμείς να έχουμε τους αντίστοιχους βαθμούς που σταθμίζουν εκείνους του κοινού. Αν γινόταν αυτό, θα σήμαινε ότι προσθέτουμε καρπούζια και πορτοκάλια» ξεκαθάρισε η Μαρία Κοζάκου.