Άντζυ Σαμίου: «Άρα χάνει το...» - Το "άδειασμα" της τραγουδίστριας στην Ανδρομάχη

«Ο κόσμος θα αγαπήσει περισσότερο τα τραγούδια τους»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Άντζυ Σαμίου: «Άρα χάνει το...» - Το

Το πρωί του Σαββάτου (18/2) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Open Weekend» προβλήθηκαν οι δύο διασκευές του τραγουδιού της Άντζυ Σαμίου και αναφέρθηκαν στην κόντρα που έχει δημιουργηθεί εδώ και λίγες μόνο ημέρες (δείτε εδώ τι συνέβη ακριβώς).

Η γνωστή τραγουδίστρια, με αφορμή το ζήτημα περί πνευματικών δικαιωμάτων του τραγουδιού «Παράλληλη Αγάπη», το οποίο ερμήνευσε πρώτη η ίδια το 1999, μίλησε για πρώτη φορά και τοποθετήθηκε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok και στην συνέχεια συνδέθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή του OPEN.

Οι δηλώσεις της Άντζυ Σαμίου για την Ανδρομάχη

«Λοιπόν, αγάπες μου, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να πάρω θέση για αυτό το… σπουδαίο ζήτημα που έχει ανακύψει, για το υπέροχο τραγούδι “Παράλληλη Αγάπη”. Κατ’ αρχάς, πάντοτε ξέραμε ότι η Παράλληλη Αγάπη, μετά το “Μη Φεύγεις Απόψε”, ήταν από τα πιο δυνατά τραγούδια που είχα στη δισκογραφία μου.

Όμως, αυτή τη στιγμή πραγματικά έχει γίνει viral. Το κατάφερε αυτό η Ανδρομάχη; Πολύ πιθανό, ναι, γιατί όχι; Και την ευχαριστώ πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μου γι’ αυτό.

Όμως όλοι οι τραγουδιστές θα θέλαμε κάποια τραγούδια να τα έχουμε πει εμείς, να είναι δικά μας. Δυστυχώς, δεν έχουμε το δικαίωμα να βγούμε και να τα πουλήσουμε στα Μέσα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πάρουμε την άδεια των δημιουργών. Άρα η Ανδρομάχη χάνει το δίκιο της. Μπορώ να την καταλάβω, να νιώσω την πίκρα της. Έδωσε την ψυχούλα της για αυτό το τραγούδι, ναι, αλλά όπως λέω και πάλι δεν έχει το δικαίωμα να το βγάλει στο YouTube με δική της μουσική και να πει: το έχω. Δεν γίνεται.

Η Χριστίνα Σάλτη έχει το δικαίωμα να το πει, εφόσον πήρε τα πνευματικά δικαιώματα από τους δημιουργούς. Ο Κώστας Μηλιωτάκης είναι από τους αγαπημένους μου συνθέτες. Έχει λοιπόν δικαίωμα να προστατεύσει το πνευματικό του παιδί και οι στίχοι είναι της Σμαρούλας Μαραγκουδάκη.

Στο τέλος της ημέρας όλοι θα έχουν βγει κερδισμένοι από όλη αυτή την υπόθεση. Η Ανδρομάχη έγινε πιο γνωστή. Συμβουλή δική μου είναι να προτιμήσει να πει δικό της τραγούδι, να το κάνει επιτυχία κι όχι να κάνει επανεκτελέσεις που μοιραία θα τη φέρουν σε συγκρίσεις με τα πρωτότυπα. Και η Χριστίνα Σάλτη θα κάνει πολύ καλό ξεκίνημα με τόση διαφήμιση και πιστεύω τελικά ότι και οι δημιουργοί θα ωφεληθούν, γιατί ο κόσμος θα αγαπήσει περισσότερο τα τραγούδια τους», είπε η Άντζυ Σαμίου.