«Με το μυαλό των τρελών εδώ» - Σαράντισε ο μπέμπης της Ιωάννας Τούνη και ανακοίνωσε πως...

Η τρυφερή ανάρτηση με τον μικρό στην αγκαλιά της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Με το μυαλό των τρελών εδώ» - Σαράντισε ο μπέμπης της Ιωάννας Τούνη και ανακοίνωσε πως...

Σαράντα ημέρες πέρασαν από την ημέρα που ήρθε στην ζωή ο γιος της Ιωάννας Τούνη και του Δημήτρη Αλεξάνδρου. Το ζευγάρι ζει όμορφες στιγμές μαζί με τον μπέμπη του και δεν τον αφήνουν λεπτό χωρίς αγκαλιές και χάδια. Μάλιστα, τώρα που σαράντισε, η Ιωάννα ανακοίνωσε πως επιτέλους μπορεί να βγαίνει βόλτες.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους ένα τρυφερό βίντεο με τον μικρούλη στην αγκαλιά της, λέγοντας επίσημα πως πλέον μπορεί να τον παίρνει και να βγαίνουν κανονικά έξω.

Η ανάρτηση της Ιωάννας Τούνη

«Το μωράκι μου έγινε χθες 40 ημερών, οπότε και επίσημα με το μυαλό των τρελών εδώ στο ίνστα, μπορώ να κυκλοφορών ελεύθερα. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Σκεφτόμουν να ξεκινήσω γυμναστήριο, αύριο Δευτέρα, αλλά επειδή το γυμνστήριο δεν πιάνει ποτέ Δευτέρα λέω να ξεκινήσω σήμερα Κυριακή και θα πάρω μαζί και το μωράκι μου, δεν ξέρω πως θα γίνει αυτό, θα δούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Η εξέταση που υποβλήθηκε ο γιος τους

Γιατί πρέπει να σαραντίζει το μωρό για να βγαίνουν μαμά και παιδί από το σπίτι

Σύμφωνα με το vimaorthodoxias.gr το σαράντισμα είναι η προτύπωση της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και οι γυναίκες συμβολίζουν την Παναγία, η οποία έφερε στις αγκάλες της τον Υιόν της και τον πρόσφερε στον ναό ως θυσίαν «ευπρόσδεκτη».

Κατά το πρότυπο της Παναγίας, λοιπόν, η μητέρα έπειτα από σαράντα ημέρες πηγαίνει το βρέφος στο ναό για δυο λόγους. Πρώτον, για να εισάγει το βρέφος στο ναό, ώστε αυτό να μπορεί στη συνέχεια να βαπτισθεί και να συμμετάσχει στην εν Χριστώ λατρευτική ζωή, και δεύτερον για να καθαρισθεί και αυτή “από πάσης αμαρτίας και από παντός ρύπου…ίνα αξιωθεί ακατακρίτως μετασχείν των αγίων Μυστηρίων”. Με αυτό τον τρόπο εισέρχεται στην κανονική εκκλησιαστική ζωή, που λόγω της γέννας στερήθηκε για σαράντα ημέρες. Όλα αυτά γίνονται προς μίμηση του σαραντισμού του Κυρίου.

Το σαράντισμα του μωρού, ακόμη και σήμερα τηρείται από πολλές νέες μητέρες. Ωστόσο, οι γνώμες διίστανται για το τι ισχύει πραγματικά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο έθιμο δημιουργήθηκε ακριβώς για να δοθεί χρόνος στη λεχώνα να αναρρώσει από τον τοκετό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν βγει εκτός σπιτιού πριν το σαράντισμα θα συμβεί κάτι κακό.

Το πιο σημαντικό πάντως σύμφωνα και με τους ειδικούς, είναι η καλή ψυχολογίας της νέας μαμάς. Η καλή ψυχολογική της κατάσταση επηρεάζει και το μωρό και αν αυτή μπορεί να επιτευχθεί με μία βόλτα ή έναν περίπατο, δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνει.