Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 | Επικοινωνία

Βαρύ πένθος για την οικογένεια της Ναταλίας Γερμανού - Η σπαρακτική της ανάρτηση

Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή ο...

Βαρύ πένθος για την οικογένεια της Ναταλίας Γερμανού - Η σπαρακτική της ανάρτηση
NDP
News 21.02.2023 19:17
Από Ελένη Μήτση

Μια πολύ δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για τη Ναταλία Γερμανού, η οποία έκανε γνωστό μέσα από το λογαριασμό της στο Facebook, πως η οικογένεια της δοκιμάστηκε από μια μεγάλη απώλεια.

Τα δυσάρεστα έγιναν συγκεκριμένα γνωστά την Τρίτη 21/2 με την παρουσιάστρια να αναδημοσιεύει την παρακάτω ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του σπουδαίου Ιστορικού της νεότερης Ελλάδας Γιώργου Β. Δερτιλή. Ενός άξιου επιστήμονα, με ξεχωριστό αποτύπωμα στο πανεπιστήμιο, στην έρευνα και στη συγγραφή. Αλλά και ενός δραστήριου πολίτη.

Είχε τη δική του συμβολή στην ανάπτυξη της ιστορικής επιστήμης από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 με πολλούς τρόπους: διδάσκοντας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Και αργότερα, στην έδρα ελληνικών σπουδών της École des hautes études en sciences sociales στο Παρίσι. Ιδρύοντας το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου. Μία ιδέα που συνέλαβε ο ίδιος. Και, ασφαλώς, συγγράφοντας ένα πολύτιμο έργο, αποκορύφωμα του οποίου είναι η Ιστορία του Ελληνικού Κράτους.

Η πρόσφατη εκλογή του στην Ακαδημία Αθηνών ήταν το επιστέγασμα μιας λαμπρής σταδιοδρομίας και μιας συνεπούς δημόσιας πορείας. Γιατί ο Δερτιλής υπήρξε ένας παρεμβατικός διανοούμενος. Με καθαρή ματιά και με αληθινή ανησυχία για την πρόοδο του τόπου. «Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται και σπανίως διδάσκει», έλεγε. «Απλώς, δείχνει πώς μπορεί μια κοινωνία να αποφεύγει στο μέλλον τα σφάλματα του παρελθόντος». Συγκρατούμε με σεβασμό τα λόγια του… Στην αγαπημένη του Εριέττα, στους πιστούς μαθητές και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως έγινε γνωστό, λοιπόν ο ιστορικός Γιώργος Β. Δερτιλής έφυγε από τη ζωή, με τον οποίο η Ναταλία Γερμανού είχε πολύ καλή σχέση, μιας και ήταν ο πατριός της, δηλαδή ο σύντροφος της μητέρας της, Εριέττας Μαυρουδή (δείτε εδώ σπάνια φωτογραφία της).

Η συγκινητική ανάρτηση της Ναταλίας Γερμανού

«Αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος, ήταν ο δεύτερος πατέρας μου. Ο πατριός μου. Τα τελευταία 25 χρόνια χάζευα το λόγο του, τη μόρφωσή του, τη σπάνια ευγένεια και τη γλυκύτητα που είχε σαν άνθρωπος. Δεν ξέρω για ποιο πράγμα καμάρωνα πιο πολύ για τις συζητήσεις που κάναμε -κι όσα μάθαινα από κείνον- ή για την απίστευτη αγάπη που είχε στη μητέρα μου.
Γιώργο μου αγαπημένε.. ξεκουράσου.
Σ αγαπάμε», έγραψε η Ναταλία Γερμανού.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

''Χαμός'' στον Alpha με πρωταγωνίστρια τη Ναταλία Γερμανού - Η δελεαστική πρόταση που της έγινε

«Μην μας ξαναδείτε! Δεν θέλουμε τηλεθεατές σαν εσάς» - Πυρ και μανία η Ναταλία Γερμανού στον αέρα του ALPHA

Share