«Κι αν μας συντρίβει η απώλειά τους...» - Ανατριχίλα με την ανάρτηση της Άντζελας Γκερέκου

Στη μνήμη των πιλότων από την Ανδραβίδα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σε μία πολύ συγκινητική ανάρτηση προχώρησε την Τετάρτη 22/2 στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Άντζελα Γκερέκου, η οποία έχει βιώσει την απώλεια και τον θρήνο στο πετσί της μετά τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, Τόλη Βοσκόπουλου (δείτε εδώ την αλήθεια για τις τελευταίες του ώρες στο νοσοκομείο).

Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός θέλησε να αναφερθεί, παρόλο που έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το περιστατικό, στην τραγική απώλεια των δύο πιλότων των οποίων το αεροσκάφος διαλύθηκε στην Ανδραβίδα και οι δυο τους έχασαν τη ζωή τους άδοξα. Θέλησε με τον δικό της τρόπο να τους τιμήσει, γνωρίζοντας πόσο πονούν και τα μέλη της οικογένειάς τους όλο αυτό το διάστημα.

Η ανάρτηση της Άντζελας Γκερέκου για τους πιλότους στην Ανδραβίδα

«Αυτές τις ημέρες είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την σχολή Ικάρων στο Τατόι με αφορμή το Διεθνές Συνέδριο Βιώσιμης Περιφερειακή ανάπτυξης της Μεσογείου.

Φυσικά η πρόσφατη απώλεια των δύο νέων Ικάρων μας χτύπησε στην μνήμη μου ξανά και το δέος που ένοιωσα απεριόριστο… σε λίγο κλείνει ήδη ένας μήνας από το χαμό αυτό των δύο νέων ανθρώπων!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο θάνατος του ιστορικού.. Ικάρου υπήρξε η πρώτη ελληνική προσφορά – θυσία στο βωμό της αεροπορικής ιδέας.

Σε αυτό το μύθο των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων έχει στηριχθεί ο τίτλος των νεαρών σπουδαστών αεροπόρων και της Σχολής στην οποία φοιτούν και δείχνει την τόλμη και την αποφασιστικότητα που τους διακρίνει για την ελευθερία.

Ο Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας και ο Στάθης Τσιτλακίδης πέθαναν έχοντας πλήρη συνείδηση ότι το επάγγελμά τους δεν ήταν σαν τα άλλα, ότι ο δικός τους ουρανός δεν ήταν τουριστικός, αναψυχής, ποιητικό στερέωμα ή για extreme sports.

Κι αν μας συντρίβει η απώλειά τους είναι γιατί βλέπουμε πως αυτός ο ουρανός (ο δικός τους) εγγυάται τη δική μας γη, το δικό μας ταπεινό έδαφος με όλες τις πράξεις και τα λόγια με τα οποία το γεμίζουμε. Τιμή λοιπόν σε όλους τους Ικάρους μας που μας προστατεύουν!! Άξιοι και αθάνατοι», έγραψε η Άντζελα Γκερέκου.

Άντζελα Γκερέκου ανάρτηση
Instagram / Άντζελα Γκερέκου