Λέων Γιοχάη: «Xάλασα 6 εκατομμύρια ευρώ για να το φτιάξω και "κάηκα"» - Άφωνος ο Αρναούτογλου με την αποκάλυψή του

«Το λάθος που έκανα είναι ότι δεν ήμουν...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Λέων Γιοχάη: «Xάλασα 6 εκατομμύρια ευρώ για να το φτιάξω και

Καλεσμένος στην εκπομπή The 2night Show βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 23/2 ο Λέων Γιοχάη. Ο κριτής του Dragons’ Den (δείτε εδώ τα highlights του προηγούμενου επεισοδίου) μίλησε για όλους και για όλα και μάλιστα αποκάλυψε πιο ήταν το πιο αποτυχημένο του project που όμως ήταν εξαιρετικά έξυπνο.

Οι αποκαλύψεις του Λέοντα Γιοχάη

«Πήρα το μεγαλύτερο μάθημα που έχω πάρει. Ήταν ένα κολλάρο για σκύλους που είχε 12 αισθητήρες πάνω και μπορούσε να καταλάβει τι θέλει ο σκύλος. Είχα κάποια προβλήματα που δεν μπορούσα να λύσω. Όταν άνοιγε καταστρέφονταν κάποιες οθόνες. Ήθελε άλλα δύο χρόνια για να γίνει σωστά.

Για να φτιάξω το κολλάρο χάλασα 6 εκατομμύρια ευρώ και 6 χρόνια από τη ζωή μου που έζησα στην Κίνα. “Κάηκα”. Το λάθος που έκανα είναι ότι δεν ήμουν από πάνω όσο έπρεπε. Ήταν project ζωής αλλά κάηκα και το άφησα στην άκρη. Έμαθα πολλά πράγματα για μένα γιατί κατάλαβα τα εσωτερικά μου θέματα. Δεν κοιτούσα τις λεπτομέρειες που δεν δούλευαν και περίμενα την τύχη. Ήταν 20-30 χρόνια μπροστά, πιστεύω ότι θα βγει κάποτε. Έπρεπε να επενδύσω τα τριπλάσια», αποκάλυψε ο Λέων Γιοχάη.

Λίγα λόγια για την ζωή του

Ο Λέων Γιόχαη είναι επιχειρηματίας με καταγωγή από την Ελλάδα και διαθέτει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό, καθώς από μικρή ηλικία ασχολείται με την δημιουργία ιστοσελίδων. Έχει δημιουργήσει δεκάδες ιστοσελίδες με τεράστια επιτυχία, ωστόσο εκείνη που τον εκτόξευσε ήταν η Zulutrade, μέσω της οποίας κατάφερε να προσελκύσει επενδυτές από όλο τον κόσμο. Έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα το 1974 και είναι 49 ετών. Αφότου τελείωσε το σχολείο, μετακόμισε στην Ιταλία και ξεκίνησε τις σπουδές του γύρω από την οπτομετρία, λόγω του ότι η οικογένειά του διατηρούσε κατάστημα οπτικών.

Από όταν εργάζονταν στην οικογενειακή του επιχείρηση, ο Λέων Γιόχαη, είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του γύρω από την δημιουργία ιστοσελίδων. Έτσι πήρε την απόφαση το 1999 να ιδρύσει την fleamarket.gr, ωστόσο λίγο μετά την δημιουργία της την πούλησε. Έπειτα από δύο χρόνια αποφάσισε να κάνει ένα νέο επιχειρηματικό βήμα και έτσι ίδρυσε την εταιρεία “InternetQ SA”.

Η εταιρεία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ωστόσο ο ίδιος ονειρεύονταν ακόμη πιο μεγάλα πράγματα. Γι αυτό τον λόγο αποχώρησε αφήνοντάς την στον συνιδρυτή του, Πάνο Δημητρόπουλο και εκείνος συνέχισε την καριέρα του στην Αμερική. Αφότου πήγε ίδρυσε την “Qmobile”, ωστόσο 3 χρόνια μετά αποφάσισε να την πουλήσει και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα, επινόησε και κυκλοφόρησε στην αγορά την πλατφόρμα του “www.zulutrade.com”. Σημείωσε τεράστια επιτυχία, ωστόσο γι άλλη μία φορά αποφάσισε 10 χρόνια μετά να την πουλήσει και να ασχοληθεί με τα Bitcoins, δημιουργώντας μία φάρμα με μηχανές στο Καζακστάν.

Ήταν 2017 όταν ο Λέων Γιόχαη βρέθηκε αντιμέτωπος με μία μεγάλη συμφορά. Συγκεκριμένα, βρίσκονταν στη Μύκονο όταν ξαφνικά ξέσπασε φωτιά. Στο σκάφος επέβαιναν 10 άνθρωποι, ωστόσο ευτυχώς κατάφεραν να γλιτώσουν όλοι από τις φλόγες. Παρόλο που το λιμενικό έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει την θαλαμηγό, τελικά κάηκε ολοσχερώς. Η φωτιά προκλήθηκε από κάποια ηλεκτρολογική βλάβη.