«Μπορούμε σας παρακαλώ να σταματήσουμε...» - Η ερώτηση που έφερε σε δύσκολη θέση τον Κωντσαντίνο Καζάκο

Τι συνέβη στην εκπομπή της ΕΡΤ;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Μπορούμε σας παρακαλώ να σταματήσουμε...» - Η ερώτηση που έφερε σε δύσκολη θέση τον Κωντσαντίνο Καζάκο

Την Πέμπτη 23/2 ο Κωνσταντίνος Καζάκος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον τη μεσηβρίαν με τον ίδιο να μιλάει τόσο για την καριέρα του, όσο και για τη ζωή του των γονιών του, που δεν είναι πια ανάμεσά μας.

Πριν από λίγους μήνες μάλιστα έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Καζάκος με το γιο του να μιλάει από τότε και στο εξής με πολύ συγκινητικά λόγια για εκείνος, μιας και του είχε μεγάλη αδυναμία.

«Στον πατέρα μου πρόλαβα να πω όλα τα ‘σ’ αγαπώ μου’, με τη μητέρα μου ήταν διαφορετικά, γιατί ήμουν πιο νέος. Όσο μεγαλώνουμε ο αποχωρισμός είναι πιο αντιμετωπίσιμος, γιατί σαφώς τώρα κι εγώ είμαι πιο στέρεος ως άνθρωπος απ’ ό,τι ήμουν στα 23 μου.

Μικρός ήμουν πολύ μεγάλος μπελάς. Τους είχα ταλαιπωρήσει αρκετά. Όμως αυτό είναι και το υγιές. Αν δεν εκτονωθείς νέος, θα εκτονωθείς μεγάλος και αυτό είναι πιο επικίνδυνο.

Πολλές φορές η ευγένεια και η σεμνότητα παρεξηγούνται και θεωρούνται βλακεία και ηλιθιότητα. Η υποκρισία και η κακία με εξαγριώνουν και δυστυχώς πάντα το βλέπω αργά. Είμαι καλοπροαίρετος. Έκανα το λάθος να εγκλωβιστώ στην εικόνα του ωραίου, όταν ξεκινούσα. Μου πήρε καιρό να καταλάβω ότι όλα αυτά είναι μπούρδες.

Γιορτάζω με πάθος τα γενέθλιά μου. Γιατί; Το είχα σίγουρο ότι θα είχα άλλη μια χρονιά; Το γιορτάζω κάθε χρόνο γιατί τα… κατάφερα. Δεν έχω ιδέα εάν θα ξανά παντρευόμουν.

Δε μου αρέσουν τα ποτέ και τα πάντα. Είμαι μια… μίξη μπαμπάδων. Με την Τζένη είμαστε φίλοι πλέον. Δεν έχουμε πολλά μυστικά μεταξύ μας. Ο Ιάσωνας πάει Πέμπτη δημοτικού, είναι ήσυχος, παίζει πιάνο, τραγουδάει καλά, οπότε νομίζω πως αυτός θα πάει προς τα εκεί», είπε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Καζάκος.

Ανάμεσα στα όσα είπε ο Καζάκος στη συγκεκριμένη συνέντευξη μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και οι δηλώσεις του σχετικά με την εποχή, που έμαθε - ως παιδί τότε - πως οι γονείς του είχαν συλληφθεί.

Η περιγραφή του Κωνσταντίνου Καζάκου για τη φυλάκιση των γονιών του

«Εγώ γεννήθηκα στις 25 Απριλίου του 1969. Εάν γεννιόμουν 21 Απρίλη, θα είχα για νονό τον Παπαδόπουλο και νονά τη γυναίκα του. Τότε, εάν γεννιόσουν 21 Απριλίου, σε βάφτιζε ο Παπαδόπουλος. Στην Αθήνα τουλάχιστον γινόταν αυτό.

Και είχαν κάνει ολόκληρο σχέδιο ο πατέρας μου και η μάνα μου, αν γεννηθώ 21, να με κρύψουν και να πουν ότι βγήκα 22, για να μη με βαφτίσει. Πέρασαν πάρα πολλά οι άνθρωποι τότε, πήγαν και στη φυλακή. Το θυμάμαι όταν τους πήγαν στη φυλακή και όταν βγήκαν.

Ήμουν πολύ μικρός, ήμουν 4. Και μια φορά, όταν πηγαίναμε μετά βόλτα με το αμάξι στο Γουδί, που είχαν τον πατέρα μου, και στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν τη μητέρα μου, πετάγεται ο σπόρος και τους λέει: μπορούμε, σας παρακαλώ, να σταματήσουμε αυτή τη δυσάρεστη κουβέντα;

Έτσι το ‘χα πει εγώ, που ήμουν 4-5. Πετάχτηκα από το πίσω κάθισμα και λέω: μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη δυσάρεστη κουβέντα;», είπε ο Κωνσταντίνος Καζάκος.