«Η αλήθεια θα λάμψει! Ο Νίκος...» - Η Κατερίνα Καινούργιου "σπάει" την σιωπή της για το σκάνδαλο με τον Κοκλώνη

Τοποθετήθηκε δημόσια για το σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Η αλήθεια θα λάμψει! Ο Νίκος...» - Η Κατερίνα Καινούργιου

Ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που ξεπλένει μαύρο χρήμα προσώπων που πιθανώς προέρχονται από το εξωτερικό εμφανίζεται ο Νίκος Κοκλώνης, μια είδηση που "έσκασε" σαν βόμβα χθες 23/2 το απόγευμα. Όπως προέκυψε χρωστάει στο Δημόσιο από φόρους και άλλες εισφορές 22 εκ. Σύμφωνα λοιπόν με τους ελεγκτές της Αρχής ο Ν. Κοκλώνης είχε συστήσει περί τις 15-16 εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, κυρίως στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Ν. Κοκλώνης είχε συστήσει και χρησιμοποιούσε εικονικές εταιρείες στο εξωτερικό και εν συνεχεία κατηγορείται πως ξέπλενε μαύρο χρήμα σε νόμιμες εταιρείες στην Ελλάδα, ώστε να εμφανίζεται ως συμβεβλημένος σε αυτές συνεργάτες και εργαζομένους του. Με αυτό το τέχνασμα, πάντα σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, δεν κατέβαλλε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και μετέφερε μαύρο χρήμα, το οποίο ξέπλενε στην Ελλάδα. Επίσης, δε κατέβαλλε τον ΦΠΑ που εισέπραττε.

Νίκος Κοκλώνης

Μάλιστα, έχουν ήδη δεσμευθεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ν. Κοκλώνη με πάνω από 20 εντολές δέσμευσης. Σε βάρος του Ν. Κοκλώνη περιγράφεται η διάπραξη βαρύτατων ποινικών αδικημάτων όπως η απάτη σε βάρος του δημοσίου, φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσώπων αγνώστου ταυτότητας, που κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμα 7 άτομα μεταξύ των οποίων μία δικηγόρος, ένας λογιστής αλλά και ένας Αλβανός, ο οποίος φέρεται ο στενός συνεργάτης του και είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Ακόμα, θα ελεγχθούν οι εκπρόσωποι των εταιρειών, τουλάχιστον 15 εταιρειών που είχε συστήσει ο Ν. Κοκλώνης μέσω των οποίων φέρεται να έχει προκληθεί ζημιά στο δημόσιο που αγγίζει τα 30 εκ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι με αφορμή αυτές τις εξελίξεις λαμβάνει διαστάσεις ακόμη μεγαλύτερης πρόκλησης το γεγονός ότι πρόσφατα στον εν λόγω κύριο και συγκεκριμένα σε μονοπρόσωπη εταιρεία με κεφάλαιο 4.000 ευρώ εγκρίθηκε επιδότηση 9 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο οποίο προΐσταται ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος η εν λόγω επιδότηση μπλοκαρίστηκε, με ενέργειες του προέδρου της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, πριν εκταμιευτούν τα χρήματα (Πηγή: Documento).

Δείτε εδώ την απάντηση του Νίκου Κοκλώνη!

Το σχόλιο της Κατερίνας Καινούργιου για το σκάνδαλο με τον Νίκο Κοκλώνη

Η Κατερίνα Καινούργιου μάλιστα, στον αέρα της σημερινής 24/2 της εκπομπής και με αφορμή το αυριανό 25/2 live του J2US, θέλησε να κάνει μια σύντομη, περιεκτική αλλά συνάμα όλο νόημα αναφορά στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τον Νίκο Κοκλώνη. Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια, με αρκετά σοβαρό ύφος, αποκάλυψε πως χθες δεν παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας του ALPHA, καθώς ήθελε να σταθεί στο πλευρό του Νίκου Κοκλώνη, ο οποίος είναι αρκετά δυσαρεστημένος με όλα όσα έχουν συμβεί.

Τόνισε, φυσικά, πως τον εκτιμά, τον σέβεται και τον αγαπά πολύ -δείτε εδώ ποιοι φίλοι του Νίκου Κοκλώνη είναι στο πλευρό του!

«Επειδή διαβάζω διάφορα και στα social media με τοξικότητα και χαιρεκακία, και άρθρα που με στεναχωρούν. Ήταν η κοπή πίτας του Alpha και εγώ επέλεξα να μην παρευρεθώ ενώ κα ο Νίκος και όλοι μου είπατε πήγαινε. Όταν νιώθω πώς ένας φίλος μου βάλλεται εγώ θεωρώ ανθρώπινο σε έναν φίλο μου πραγματικό που με έχει στηρίξει και με αγαπάει και ξέρω πόσο κόσμο έχει βοηθήσει, και όταν νιώθει περίεργα, να είμαι δίπλα στον φίλο μου. Εγώ το ανθρώπινο το βάζω πάνω από το επαγγελματικό, πάνω από όλα, τις αξίες της ζωής τις μετράω έτσι. Εγώ τον Νίκο τον αγαπάω πολύ και είμαι σίγουρη ότι η αλήθεια θα λάμψει», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.