Δίκη Πισπιρίγκου: Εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτογραφίες που διαρρέουν από το δικαστήριο

Ξεκίνησαν οι έρευνες από την διεύθυνση του ηλεκτρονικού εγκλήματος!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Δίκη Πισπιρίγκου: Εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτογραφίες που διαρρέουν από το δικαστήριο

Από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών διατάχθηκε έρευνα με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά τη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών (Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη) μέσα από την αίθουσα του ΜΟΔ όπου διεξάγεται η δίκη για την δολοφονία των τριών ανήλικων παιδιών της (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις).

Η εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτογραφίες του δικαστηρίου με την Πισπιρίγκου

Στις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Twitter διακρινόνταν στη μια η Ρούλα Πισπιρίγκου και στην άλλη ο Μάνος Δασκαλάκης μέσα στη δικαστική αίθουσα. Εντωμεταξύ, άγνωστο εξακολουθεί να παραμένει το ποιος είναι ο χρήστης του twitter που μεταδίδει όσα συμβαίνουν μέσα στην δικαστική αίθουσα.

Πρόκειται για ένα χρήστη στο Twitter με το το nickname «Rula-Not-Guilty» (Ρούλα – Όχι- Ένοχη). Όπως ανέφερε η εκπομπή Tlive ο περίεργος λογαριασμός μεταδίδει όλα όσα συμβαίνουν μέσα στη δικαστική αίθουσα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, πριν προλάβουν οι δημοσιογράφοι να συντάξουν ενημερωτικό κείμενο για τα όσα συμβαίνουν.

Η κατάθεση της παιδιάτρου του Καραμανδάνειου στη δίκη Πισπιρίγκου

«Πολλοί γονείς έρχονται έχοντας διάγνωση από μόνοι τους. Μου ανέφερε τίναγμα κεφαλής και ματιών και ότι μετά το παιδί άρχισε να κάνει σπασμούς. Τις προσδιόρισε ως κινήσεις άκρων. Μου είπε πως τα ματάκια του ήταν ανοιχτά και πως παρακολουθούσε τις κινήσεις των ματιών της μαμάς του. Αυτό δεν με έπεισε ότι είναι σπασμοί. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποια δηλητηρίαση από χάπια.

Ρώτησα τη μητέρα αν υπήρχαν στο σπίτι φάρμακα και μου είπε ότι υπήρχαν αντιεπιληπτικά που της είχε χορηγήσει ο γιατρός για ισχαιμικό που είχε υποστεί. Σε ερώτησή μου για το πότε εκδηλώθηκε το επεισόδιο στο παιδί μου είπε ότι αυτό έγινε στις 5:30 περίπου. Οι σπασμοί είναι κάτι που τρομοκρατεί παιδιά και γιατρούς. Οι γονείς αμέσως βουτάνε τα παιδιά και έρχονται αμέσως στο νοσοκομείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

  • Πρόεδρος: Ένας έντονος εφιάλτης μπορεί να δημιουργήσει τέτοια αντίδραση σωματική;
  • Μάρτυρας: Ναι, εκεί πήγε και το μυαλό μου σκέφτηκα ότι μπορεί να βίωσε ένα τρόμο αλλά η μαμά επέμενε για σπασμούς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας αμφισβήτησε την κατάθεση της γιατρού κατηγορώντας την ότι κατασκεύασε μια ψεύτικη εικόνα αναφερόμενη σε αντιεπιληπτικά χάπια την ώρα που η εντολέας του την είχε ενημερώσει ότι στο σπίτι υπήρχαν αντικαταθλιπτικά χάπια.

«Καταλαβαίνετε ότι δημιουργήσατε μια εντύπωση ότι η κατηγορουμένη σας είπε ψέματα;» είπε ο συνήγορος απευθυνόμενος στη μάρτυρα η οποία απάντησε : «Και τα αντιεπιληπτικά και τα αντικαταθλιπτικά θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ένα επεισόδιο. Και χειρότερο τα αντικαταθλιπτικά». «Δίνει ψευδή κατάθεση και επιφυλασόμεθα να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της κατηγορουμένης. Είναι ψευδομάρτυρας και προκατειλημμένη» ήταν η αντίδραση του Αλέξη Κούγια.

  • Αλέξης Κούγιας: Είδατε ένα παιδί δασκαλεμένο να μην απαντάει;
  • Μάρτυρας: Όχι, κανείς από τους γιατρούς δεν μπορεί να σκεφθεί κάτι τέτοιο…
  • Αλέξης Κούγιας: Όμως αυτό το σκέφτηκαν εισαγγελείς ανακριτές…
  • Μάρτυρας: Κάποιο λόγο θα είχαν.
  • Αλέξης Κούγιας: Σε αυτό το κομμάτι της κατηγορίας ότι επέλεξε το νοσοκομείο σας να φέρει να σκοτώσει το παιδί και ότι το έπεισε να μην απαντάει τι λέτε; Εσείς μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό;
  • Μάρτυρας: Όχι δε μπαίνω σε αυτό.
  • Αλέξης Κούγιας: Πώς βλέπετε δηλαδή αυτό το σενάριο που σκέφτηκε η Δικαιοσύνη;
  • Μάρτυρας: Να κρίνω τη Δικαιοσύνη;

Ήταν η στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε ότι δεν αισθάνεται καλά και ζήτησε να βγει για λίγο έξω από την αίθουσα με τη πρόεδρο να της το επιτρέπει.

Όταν η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με την ώρα που το παιδί πήγε στο νοσοκομείο σε σχέση με το αναφερόμενο επεισόδιο τόνισε: «Εγώ είχα άλλα στοιχεία με βάση αυτά που μου είπε η μητέρα και με αυτά κατέθεσα. Πάντως δεν ήρθε άμεσα στο νοσοκομείο πανικόβλητη».