Νίκος Κοκλώνης: Στη φόρα το έγγραφο της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Οι δικηγόροι του βρίσκονται στον οικονομικό εισαγγελέα

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το σκάνδαλο, που ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες σχετικά με το όνομα του Νίκου Κοκλώνη, το οποίο θέλει τον παραγωγό της Barking well media και παρουσιαστή να ξεπλένει μαύρο χρήμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με τον ίδιο να δίνει τις απαντήσεις του μέσα από το J2US.

«Tώρα είμαι επιχειρηματίας και θέλω λίγο την προσοχή σας. Tις τελευταίες μέρες ακούστηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά, τα περισσότερα, σχεδόν όλα, είναι ψέματα. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ και ούτε έχω κάτι να κρύψω.

Μόνο μία παράκληση σε όλους εσάς που γράφετε για να γράψετε ή που περιμένατε ότι κάτι θα γίνει για να πείτε για τον Κοκλώνη. Λοιπόν εδώ είμαι ρωτήστε με ό,τι θέλετε, όποιος θέλει, οτιδήποτε είναι, αλλά σας παρακαλώ σταματήστε να στοχεύετε μια εταιρεία με 600 εργαζόμενους που δουλεύουν σκληρά και κρέμονται από το τι θα γράψετε. Είμαι εδώ για να σας δώσω όλες τις απαντήσεις αλλά αυτούς δεν θα σας αφήσω να τους πειράξετε. Καλό βράδυ», είχε πει ο Νίκος Κοκλώνης (δείτε εδώ αναλυτικά για τι κατηγορείται).

Το πρωί της Τρίτης 28/2 μέσα από το Protothema.gr και το δημοσιογράφο Φρίξο Δρακοντίδη έγινε γνωστό, πως ο τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής Κοκλώνης, ετοιμάζεται σε λίγη ώρα μαζί με τους νομικούς του συμβούλους να ζητήσουν εξηγήσεις από την Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για την διάταξη μέσω της οποίας δεσμεύεται η περιουσία του Νίκου Κοκλώνη και στενών συνεργατών του.

Την ίδια στιγμή έρχεται στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της διάταξης της Αρχής και με βάση αυτό θα διαταχθεί περαιτέρω έρευνα από τις αρμόδιες αρχές και για τις δραστηριότητες του γνωστού παρουσιαστή.

Σύμφωνα με την διάταξη, από τη δέσμευση εξαιρούνται μερικώς, τραπεζικοί λογαριασμοί, στους οποίους κατατίθενται μισθοί, συντάξεις ή άλλα παρόμοια έσοδα, κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ότι οι υπάλληλοι στις εταιρίες του Νίκου Κοκλώνη θα συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά.

Το αναλυτικό έγγραφο της έρευνας της Αρχής Ξεπλύματος για τον Νίκο Κοκλώνη

Κοκλώνης - Ξέπλυμα χρήματος 1

Κοκλώνης - Ξέπλυμα χρήματος 2

Κοκλώνης - Ξέπλυμα χρήματος 3

Κοκλώνης - Ξέπλυμα χρήματος 4

Κοκλώνης - Ξέπλυμα χρήματος 5

Κοκλώνης - Ξέπλυμα χρήματος 6

Κοκλώνης - Ξέπλυμα χρήματος 7

Πηγή: Protothema.gr