«Δεν αντιμίλησα ποτέ, το βούλωνα...» - Η αποκάλυψη της Μενεγάκη για τα δύσκολα χρόνια της καριέρας της

Δεν είχε γίνει γνωστό το περιστατικό

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Δεν αντιμίλησα ποτέ, το βούλωνα...» - Η αποκάλυψη της Μενεγάκη για τα δύσκολα χρόνια της καριέρας της

Μια εξομολογητική συνέντευξη παραχώρησε η Ελεονώρα Μελέτη στην εκπομπή Μεγάλη εικόνα τη Δευτέρα 27/2 με την ίδια να ''σπάει'' τη σιωπή της σχετικά με όλες τις δύσκολες και προσβλητικές συμπεριφορές, που έχει δεχτεί με την είσοδο της στο χώρο (δείτε εδώ την παρουσιάστρια που κατήγγειλε η Μελέτη).

«Δεν έχω δεχτεί κακοποίηση ή επίθεση. Αλλά έχω δεχτεί παρενόχληση και μάλιστα, από πρόσωπο που βρίσκεται στην πολιτική. Με περίμενε για συνέντευξη και μου άνοιξε την πόρτα με το μπουρνούζι. Μου λέει “πέρασε μέσα να πιούμε ένα ποτό”, του λέω δεν έχω έρθει για ποτό, έχω έρθει για τη συνέντευξη. Τότε εγώ είχα αρκετά έντονα αντανακλαστικά και φερόμουνα αρκετά έξυπνα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όταν το εκμυστηρεύτηκα αυτό, υπήρχαν άνθρωποι που με τσίγκλησαν και μου είπαν να πάμε με κάμερα να το καταγράψουμε, υπήρξαν και άλλοι όμως που με προειδοποίησαν πως αν το κάνω δεν θα βρω ξανά δουλειά σε αυτό τον χώρο. Τότε το θεωρούσες και αναμενόμενο. Θα πρέπει αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τα κάνουν αυτά, να καταλάβουν ότι τελικά δεν μπορούν.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν έδωσα έκταση γιατί μου φάνηκε ότι έχω απλά να κάνω με έναν ενοχλητικό γλοιώδη τύπο. Άλλες φορές όμως, που έχω νιώσει ότι έχω να κάνω με κακοποιητική συμπεριφορά, έχω μιλήσει. Μπορεί να μην βγήκα να μιλήσω δημόσια γιατί δεν υπήρχε το metoo τότε. Δεν έχω έρθει αντιμέτωπη με ποινικά κολάσιμες πράξεις, οι οποίες να είναι και αυταπόδεικτες. Αν ναι, θα μιλούσα.

Επειδή είναι οριακά, στο ότι η δική μου η θέση, μπορεί να θεωρηθεί από τον άλλον δική του συκοφαντική δυσφήμηση, εκεί τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Δεν ξέρω αν θα έκανα δημόσια τοποθέτηση, έχω μιλήσει αλλά χωρίς να πω ονόματα, αλλά εκεί που έπρεπε να πάω και να ζητήσω βοήθεια, πήγα και την βρήκα. Στην δική μου την περίπτωση βρήκα ανταπόκριση, δεν άλλαξε ο άνθρωπος», είπε η Ελεονώρα Μελέτη.

Μετά λοιπόν την πρωτοφανή αυτή συνέντευξη, που παραχώρησε η Μελέτη υπήρξαν πολλά σχόλια με την Ελένη Μενεγάκη να παίρνει το λόγο την Τρίτη 28/2 μέσα από την εκπομπή της Ελένη, τονίζοντας, πως εκείνη στην καριέρα της είχε πέσει θύμα ''κακών συμπεριφορών''.

Μάλιστα η γνωστή και πολύ πετυχημένη παρουσιάστρια εξήγησε, πως όταν στα πρώτα της βήματα έλαβε τις παραπάνω συμπεριφορές δε μιλούσε και προσπαθούσε πάντα να γίνει καλύτερη.

Το σχόλιο της Ελένης Μενεγάκη για την εξομολόγηση της Ελεονώρας Μελέτη