Λίγο έμεινε για την εμφάνιση της ελληνική συμμετοχής - Ο σκληρός αντίπαλος του Vernicos που δίχασε την επιτροπή της Eurovision

Πότε θα τους δούμε;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(instagram / @eurovision)
(instagram / @eurovision)

Η κυκλοφορία της ελληνικής συμμετοχής για τη Eurovision έχει πλέον επίσημη ημερομηνία και έναν ακόμη πιο σκληρό αντίπαλο να αντιμετωπίσει μετά το φαβορί, που ακούγεται ότι υπάρχει φέτος στον διαγωνισμό τραγουδιού (δείτε την εδώ).

Η ημερομηνία που θα εμφανιστεί η Ελλάδα και ο σκληρός αντίπαλος μας στην Eurovision

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το Eurovisionfun.com, το τραγούδι «What They Say» του Victor Vernicos πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα από την ΕΡΤ στην τελική εκδοχή του μαζί με το επίσημο video clip την ερχόμενη Δευτέρα (6/3).

Τη σκηνοθεσία του video clip έχει αναλάβει ο συνεργάτης της ΕΡΤ, Γιάννης Γεωργιουδάκης, ενώ την παραγωγή του κομματιού έχουν επιμεληθεί ο Κώστας Καλημέρης, ο Steve Sovolos και ο Βαγγέλης Γιαλαμάς.

Μία ακόμη πληροφορία που δίνει το ίδιο site για την εμφάνιση της χώρας μας στη Eurovision είναι πως η καλλιτεχνική επιμέλεια στη σκηνή του Λίβερπουλ πρόκειται να έχει τη σφραγίδα του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα διαγωνίζεται στο α’ μισό του Β’ Ημιτελικού της Eurovision μαζί με την Κύπρο στις 11 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: Ψηλός, μελαχρινός και είναι σε μπάντα - Ο κούκλος διαγωνιζόμενος που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovision 2023

Φυσικά για να τα καταφέρει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει τον Φιλανδό αντίπαλο του, που όπως δείχνουν τα προγνωστικά είναι αρκετά καλός.

Το Σάββατο (25/2), λοιπόν, ήταν η σειρά της Φινλανδίας να αναδείξει τον δικό της καλλιτέχνη όπως κάθε χρόνο μέσα από το UMK Festival. Συνολικά 7 συμμετοχές διεκδίκησαν την εκπροσώπηση της χώρας, ωστόσο ένα ήταν το απόλυτο φαβορί της βραδιάς και τελικά σημείωσε μία σαρωτική νίκη.

Ο 29χρονος Käärijä (Κάρια) ήταν ο επικρατέστερος για να κερδίσει το χρυσό εισιτήριο για τη Φινλανδία ήδη από την πρώτη κυκλοφορία του κομματιού του τον προηγούμενο μήνα, αγγίζοντας τα 2 εκατομμύρια views στο YouTube και περισσότερα από 4 εκατομμύρια streamings στο Spotify.

Στη διαδικασία της ψηφοφορίας συμμετείχαν διεθνείς επιτροπές από 7 χώρες (Αυστραλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ουκρανία, Πολωνία, Σουηδία), οι οποίες βαθμολόγησαν τις αγαπημένες τους συμμετοχές σε ποσοστό 25%, ενώ ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του televoting (75% της τελικής βαθμολογίας).

Επιτροπές και κοινό ανέδειξαν τον Käärijä ξεκάθαρο νικητή, αφού όχι μόνο συγκέντρωσε 539 πόντους αλλά η διαφορά με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες ήταν τεράστια. Σημειώνεται ότι οι συνολικοί βαθμοί των επόμενων 4 καλλιτεχνών δεν ήταν αρκετοί αθροιστικά για να ξεπεράσουν εκείνους του 29χρονου νικητή.

Ποιος είναι όμως ο εκκεντρικός Käärijä και γιατί φλερτάρει ήδη με την πρωτιά στα επίσημα στοιχήματα για τη Eurovision;

O Käärijä (Jere Pöyhönen) είναι ένας ανατρεπτικός καλλιτέχνης που η αγάπη του για τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία. Το πρώτο του single είχε τίτλο «Urheilujätkä» (Γίγαντες του Αθλητισμού) και κυκλοφόρησε το 2016. Αρχικά, η θεματολογία των τραγουδιών του εστίαζε στον αθλητικό τζόγο, απ’ όπου προκύπτει και το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο, αφού Käärijä σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση «αυτός που μαζεύει όλα τα κέρδη».

Το είδος της μουσικής του συνδυάζει στοιχεία από τη ραπ, το μέταλ και την ηλεκτρονική μουσική, ενώ οι στίχοι του πραγματεύονται καθημερινά ζητήματα, εστιάζοντας στο πέρασμα στην ενηλικίωση.

To τραγούδι του έχει τίτλο Cha Cha Cha, είναι αυτοβιογραφικό και αναφέρεται σε ένα πολύ συχνό φαινόμενο στη Φινλανδία κατά το οποίο οι «σκληροί» άντρες δυσκολεύονται να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να δείξουν την χαλαρή – θηλυκή την αναφέρει ο ίδιος – πλευρά τους στις κοινωνικές τους συναναστροφές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταφεύγουν στο αλκοόλ, προκειμένου να «ρίξουν τις άμυνες» και να διασκεδάσουν.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο συμβολισμός στο video clip του τραγουδιού, όπου ο Käärijä βρίσκεται μέσα σε ένα ρινγκ, παλεύοντας επί της ουσίας με τις «φωνές» και την άλλη πλευρά του εαυτού του. Στην live απόδοση του τραγουδιού, τον συμβολισμό αυτό αποδίδουν οι τέσσερις χορευτές που τον συνοδεύουν.