Γιάννης Μούτσιος: «Μιλάμε για διαμελισμένα σώματα» - Το ξέσπασμα του δημοσιογράφου στον αέρα της ΕΡΤ

Όλα όσα είπε στο Στούντιο 4!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Γιάννης Μούτσιος: «Μιλάμε για διαμελισμένα σώματα» - Το ξέσπασμα του δημοσιογράφου στον αέρα της ΕΡΤ

Το μεσημέρι της Πέμπτης (2/3) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε καλεσμένος ο Γιάννης Μούτσιος. Ο γνωστός δημοσιογράφος, που κλήθηκε να απαντήσει στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου για ένα δυστύχημα που είχε (δείτε εδώ τα λόγια του) μίλησε για την τραγωδία στα Τέμπη με την σύγκρουση των δύο τρένων, που συνέβη πριν από μερικά 24ωρα.

Ο Γιάννης Μούτσιος αναφέρθηκε στις συνθήκες που αντιμετωπίζει στο επάγγελμα του, όταν καλείται από το κανάλι που εργάζεται να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά και εικόνες, έτσι ώστε να τα περιγράψει στους τηλεθεατές.

Το ξέσπασμα του Γιάννη Μουτσίου για την τραγωδία στα Τέμπη

«Για τους ανθρώπους που είναι στο ρεπορτάζ, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Εμείς, είμαστε πίσω. Είμαστε από την ασφάλεια του στούντιο. Οι άνθρωποι που είναι εκεί, που ενδεχομένως έχουν δει να ανασύρονται σωροί, διαμελισμένα άκρα… Σήμερα, παρατηρούσα τον εαυτό μου και σκεφτόμουν ότι μιλάμε για διαμελισμένα σώματα τόσο απλά και σαν να μη συμβαίνει τίποτα…» είπε αρχικά ο Γιάννης Μούτσιος.

«Είναι μια πραγματικότητα. Εμείς καλούμαστε να επιτελέσουμε τον ρόλο αυτού που ενημερώνει για τα γεγονότα και να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν κάνεις το λάθος να μπεις μέσα σε αυτό, στη συναισθηματική φόρτιση που υπάρχει και να ταυτιστείς με αυτό το οποίο βλέπεις, έχει τελειώσει το παιχνίδι. Είναι ένας μηχανισμός. Μαθαίνεις να ζεις με αυτό το πράγμα» συμπλήρωσε.

«Θα σας πω κάτι το 2021 τα στατιστικά για τα θύματα (τρένων) σε ολόκληρη της Ευρώπη, ήταν 893 αν θυμάμαι καλά. Μεταξύ αυτών δεν συμπεριλαμβάνονται θύματα επειδή βρίσκονταν σε ένα τρένο, είχαν περάσει διαβάσεις, έχουμε πάρα πολλά τέτοια περιστατικά και θέλω να κάνω μια σύγκριση με το 2020.

Αυξημένα λοιπόν τα θύματα! Οι δύο πιο πρωτοπόρες σε τέτοια συστήματα, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν το δικό τους τρόπο να ανταποκρίνεται και αυτό σημαίνει ότι τηλεδιαχείριση των συρμών, προειδοποιητικά σήματα για το τί συμβαίνει. Αν πρέπει να μετράς νεκρούς για να πεις ότι κάτι πάει λάθος, είναι αργά.», είπε ο Γιάννης Μούτσιος.