Σάκης Τανιμανίδης: «Οι γραμμές των τρένων έχουν...» - Το ξέσπασμα του παρουσιαστή για την τραγωδία

Η ανάρτηση του στα social!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO / NDP PHOTO)
(NDPPHOTO / NDP PHOTO)

Από το πρωί της Τετάρτης (1/2) ολόκληρη η Ελλάδα έχει συγκλονιστεί με την σύγκρουση των τρένων στην κοιλάδα στα Τέμπη κα ακόμη περισσότερο με τα ξεσπάσματα των συγγενών των θυμάτων είτε των νεκρών, είτε των αγνοουμένων - δείτε εδώ μερικές.

Μέσα στους ανθρώπους που έχουν τρομοκρατηθεί και ταυτόχρονα νευριάσει με την λειτουργικότητα των γραμμών και όχι μόνο, είναι ο Σάκης Τανιμανίδης, που μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο instagram, έκανε μια ανάρτηση, για να δείξει έστω και έτσι μια ένδειξη σεβασμού προς τα νεκρά και αγνοούμενα θύματα.

Η ανάρτηση του Σάκη Τανιμανίδη για την τραγωδία στα Τέμπη

«Από χθες προσπαθώ να το καταλάβω και δεν το έχω καταφέρει. Δεν χωράει ακόμη ο νους μου ότι το 2023 κάποιος απλά δεν γύρισε ένα κλειδί ή δεν έδωσε τη σωστή προφορική οδηγία σε ένα ολόκληρο τρένο γεμάτο με ανθρώπους… και έγινε αυτό που έγινε!

Το 2023 που στέλνω live location στο Whatsupp για να δει ο κολλητός μου σε πόση ώρα φτάνω στην καφετέρια και πετάω drones με το κινητό μου… οι γραμμές των τρένων στην Ελλάδα έχουν λιγότερη τεχνολογία από το κουκλάκι που όταν το ταΐζουν οι κόρες μου και βγάζει ήχους! Το επίπεδο της βλακείας που επικρατεί είναι ασύλληπτο! Και η βλακεία δεν είναι αμάρτημα… η αδιαφορία όμως είναι» ξέσπασε ο Σάκης Τανιμανίδης.

Η ανάρτηση του Τανιμανίδη για την τραγωδία στα Τέμπη!

Να υπενθυμίσουμε ότι άκρως συγκινητική και απογοητευμένη είναι και η Σία Κοσιώνη, που και η ίδια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook έκανε μια ανάρτηση για τα θύματα αυτής της τραγωδίας.

«"Πάμε και όπου βγει" λοιπόν... Για εμάς τους πρώην φοιτητές του ΑΠΘ που φάγαμε για χρόνια το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το κουτάλι, αυτό ήταν το "τρένο μας". Και ήμασταν χαρούμενοι όταν μπαίναμε στο "τρένο μας". Πρώτα από όλα, γιατί ήμασταν στο "τρένο μας", με τα άνετα καθίσματα, το κυλικείο, τα σούρτα φέρτα στα βαγόνια και όχι στο άβολο και σίγουρα λιγότερο ασφαλές ΚΤΕΛ, πράγμα που σήμαινε ότι οι γονείς μας είχαν χουβαρνταλίκια.

Ήμασταν χαρούμενοι γιατί το "τρένο μας", μάς γύριζε στις οικογένειές μας, στη θαλπωρή των σπιτιών μας, στο φαγητό της μαμάς μας. Ήμασταν ακόμη πιο χαρούμενοι, όμως, όταν μάς πήγαινε στις σχολές μας, όταν μας ταξίδευε προς το μέλλον μας, όταν μάς έβαζε στις ράγες της ζωής μας με την οποία ακόμη δεν είχαμε συστηθεί. Σκεφτείτε δε, τι ειρωνεία, ότι πάντα ανυπομονούσαμε να φτάσουμε στα Τέμπη για να χαζέψουμε το πιο όμορφο κομμάτι της διαδρομής.

Το "τρένο μας" συμβόλιζε το πρώτο μας πέταγμα προς την ελευθερία. Κατά κάποιο τρόπο, όντως "πηγαίναμε και όπου βγει"... Αλλά "όπου βγει" αφότου φτάναμε στη Θεσσαλονίκη. Πονάμε και θρηνούμε σήμερα. Για όλα αυτά τα παιδιά που δεν θα καταφέρουν ποτέ να μάθουν πού θα τους βγάλει "το δικό τους τρένο". Από όλους εμάς τους συνταξιδιώτες σας σε άλλο χρόνο, σε άλλη εποχή, καλό ταξίδι παιδιά...», έγραψε χαρακτηριστικά.

"Πάμε και όπου βγει" λοιπόν... Για εμάς τους πρώην φοιτητές του ΑΠΘ που φάγαμε για χρόνια το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το...

Posted by Sia Kossioni on Wednesday, March 1, 2023